Arızalanan feribotun kaptanından inanılmaz savunma

Avşa İstanbul seferini yapan feribot denizin ortasında arıza yapınca çok sayıda yolcu mahsur kaldı. Feribotun kaptanına ve personeline tepki gösteren yolcuların cep telefonuyla kaydettiği görüntülerde kaptan arızayı savunmak için, "Uçakta olsaydınız düşüyordunuz belki" diyerek savunma yaptı.

Avşa - İstanbul seferini yapan Yener C. isimli arabalı feribot Marmara Denizi'nin ortasında arıza yaptı. Yüzlerce yolcusuyla denizin ortasında kalan feribot kıyıya çekildi. Arıza sırasında feribot kaptanını ve personeli suçlayan yolcular mağdur edildiklerini ve yaşananların tüm sorumluluğunun feribot kaptanına ait olduğunu iddia etti. Feribot, sahil güvenlik ekiplerinin römorkör teknesi yardımıyla Zeytinburnu sahiline yanaştırıldı.

Olay, gece saatlerinde Marmara Denizi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Avşa’dan saat 16:00’da hareket eden Yener C. isimli arabalı yolcu feribotu, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı arıza yaparak Marmara Denizi’nin ortasında yüzlerce yolcusuyla birlikte mahsur kaldı. Gemide bulunan mürettebat ve vatandaşların ihbarı üzerine Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyet ekipleri gemiyi kıyıya yanaştırmak için çalışma başlattı.

Normalde yaklaşık 6 saat süren sefer süresi neredeyse 10 saatlik yolculuk sonrasında iskeleye yanaştırıldı. Saatler sonra feribottan inen öfkeli vatandaşlar ise oluşan yoğunluktan dolayı ulaşım aracı bulmakta zorlanırken, duruma sert tepki gösterdi. Yolculardan kimileri ise geminin arıza yapmadığını ve gemi kaptanlarının alkol almasından dolayı seferin geciktiğini iddia etti. Geminin limana yanaşmasıyla ortaya çıkan görüntülerde ve vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde sosyal mesafe ve maske kullanımının da ihlal edildiği görüldü.