Avukat eşini öldüren doktordan şoke eden ifade

Diyarbakır'da boşanma davası açan eşi avukat Müzeyyen Boylu'yu 11 kurşun sıkarak öldüren doktor Mesut Issı, savunmasında olayı hatırlamadığın söyledi. Doktor sanığa, 'tasarlayarak ve canice hislerle cinayet işlemek' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

Avukat eşini öldüren doktordan şoke eden ifade

Geçtiğimiz 19 Mayıs'ta çocukları ve ayrı yaşadığı eşi ile 19 Mayıs kutlama gösterilerini izleyen 45 yaşındaki Mesut Issı, eşini de çocuklarının olduğu arabaya davet etti. 43  yaşındaki Müzeyyen Boylu, bir süre sonra çocukları babaları ile zaman geçirsin diye, arabadan tek başına indi. Mesut Issı da eşinin arkasından araçtan inerek Müzeyyen Boylu'nun peşinden gitti. Mesut Issı kendisinden boşanmak isteyen avukat eşini 11 el kurşun sıkarak öldürdü.

Mesut Issı'ya  ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. Mesut Issı'nın savcılıkta verdiği ifade ise hayli şaşırtıcıydı. Eşinin kendisini aldattığını savunan Issı, olay anını hatırlamadığını söyledi. Issı olayın ardından polis merkezine giderek teslim olmuştu. 

Ağırlaştırılmış müebbet istendi

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Mesut Issı hakkında, 'eşi kasten öldürmek, tasarlayarak öldürme, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma' suçundan ise 3 yıl hapisle cezalandırılması istemiyle iddianame hazırlandı.

Müzeyyen Boylu'ya yapılan otopside 11 kurşundan 2'sinin kafasına, 9'unun ise göğüs bölümüne isabet ettiği ve kurşunların ölümcüm bölgeleri hedef aldığı belirlendi.

Hemşireleri kıskanıyordu

Mesut Issı, savcılık ifadesinde eşinin kendisini aldattığını iddia etti ancak Cumhuriyet Savcısı, iddianameye yansıyan bu ifadelerle ilgili bir değerlendirmede bulunmadı. Issı, cinayet anını hatırlamadığını, sadece silahı eline alıp, gittiğini hatırladığını öne sürdü. Eşinin aşırı kıskanç olduğunu savunan Issı, 'pişman' olduğunu da belirttiği ifadesinde şunları söyledi:

"Ayrı yaşadığım ancak resmi nikahlı ve ara sıra görüştüğüm eşim Müzeyyen ile 2012 yılı Mayıs ayında görücü usulü tanışarak evlenmiştik. 2015 yılında eşimle çocuk doğduktan bir süre sonra tartıştık. Eşim, aşırı kıskançtı. Daha önce çalıştığım iş yerindeki hemşirelere sıkıntı yaratıyordu. Birkaç defa iş yerimi değiştirmek zorunda kaldım. Eşim, 2015 yılında evi terk etti. Daha sonra eşimle barıştık ve beraber yaşamaya başladık. Bu dönem içerisinde eşimin telefonunu saklaması dolayısıyla şüphelenmeye başladım. Beni aldattığını 7 Şubat 2018 günü emin oldum. 12 Şubat 2018'de evi terk edip, annesinin evine gitti. Ben bu dönem içerisinde barışmak için gittim ancak annesi barışmamıza izin vermedi. 6 Mayıs 2019'da eşim bana boşanma davası açtı. Olay günü çocukları arabaya bindirdikten sonra onunla konuşmak istediğimi söyledim. O da, '2,5 yıldır bir ilişkim var neden benimle konuşmak istiyorsun midesiz, namussuz?' dedi. Ben arabanın kapısını açtığımda oturup gidecektim ancak elime silahı alıp, peşinden gittiğimi hatırlıyorum. Daha sonra oğlum 'Anne anne' dediğinde eşimi yerde gördüm. Ben de elimi şakağıma dayamıştım ancak içinde mermi kalmamıştı. Silahta kaç kurşun olduğunu bilmiyorum. Çocuklarımı orada bırakmamak için babama götürdüm. Daha sonra taksiye binip, polise gelip teslim oldum. Pişmanım."