Avukatı ‘psikolojisi iyi değil’ açıklamasını yapmıştı! Dilan Polat, ruh ve sinir hastalıkları hastanesine götürüldü

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan eski sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın Dilan Polat, Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldüğü ortaya çıktı. Polat’ın antidepresan ilaçları bittiği belirtilirken; yapılan tetkiklerin ardından yeniden cezaevine götürüldüğü kaydedildi.

Avukatı ‘psikolojisi iyi değil’ açıklamasını yapmıştı! Dilan Polat, ruh ve sinir hastalıkları hastanesine götürüldü

Dilan Polat ve Engin Polat kara para aklama iddiasıyla tutuklanmıştı. 5 Kasım’dan bu yana cezaevinde bulunan Dilan Polat hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

Avukatları Dilan Polat için psikolojisinin iyi olmadığı yönünde açıklamalar yapmıştı. 2019 yılından beri antidepresan ilaç kullandığı belirtilen Dilan Polat'ın ilaçları bittiği için 29 Aralık Cuma Günü Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği belirtildi.

Tetkikleri yapıla Dilan Polat’ın yeniden Silivri Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldüğü kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım’da düzenlenen operasyon ile devamındaki operasyonlarda Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Polat çiftinin de yer aldığı şüphelilerle ilgili MASAK ön inceleme raporu hazırlanmış, raporda tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmişti.

Soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdüren ekipler, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin Ankara'da başka bir firmaya isim hakkını verdiğini, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını tespit etmişti.

Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu şüphelilerden 16’sı tutuklanmıştı.