Avustralya Açık'ta skandal

Dünyanın en büyük tenis organizasyonlarından olan Avustralya Açık'ta yaşanan skandal tarihe geçti. Dünyanın 229 numarası Elliot Benchetrit, top toplayıcısı kızdan muzunu soymasını isteyince tepkilerin hedefi oldu.

Avustralya Açık'ta skandal

Avustralya Açık ön eleme mücadelesinde Dmitry Popko ile mücadele eden Elliot Benchetrit, maç sırasında enerji alabilmek için verilen molada kendisine yardımcı olması için orada bulunan top toplayıcı küçük kızdan muzunu soymasını istedi.

Bir anda büyük şaşkınlık yaşayan kız, arkasındaki hakeme dönerek bakınca baş hakem John Blom araya girdi. Benchetrit'e muzunu kendisi soyaması gerektiğini söyleyen Blom, büyümeden krizin önüne geçti.

Parmaklarında yara bandı olduğu için yardım istediğini ifade eden Elliot Benchetrit'a hakemin cevabı yine çok net oldu, "O halde dişlerini kullanarak soy."

Bencentrit rakibini yenip ana turnuvaya katılma hakkı kazandı ama sosyal medyada genç yıldıza büyük tepki vardı:

“İğrenç bir hareket, kabalığın da ötesi.”

“İmtiyazlı sürüngen.”

“O kız senin uşağın değil.”

“Keşke muzu soyup kendisi yeseydi.”

2018 yılında da tenisçi Fernando Verdasco bir top toplayıcı çocuğu ‘havluyu yeterince hızlı vermediği’ için azarlamış ve büyük tepki çekmişti. Tenisçi, olay sonrasında özür de dilememiş ve sosyal medyayı “çok fazla konuşmakla” suçlamıştı.

Novak Djokovic şemsiyeyi tutup içecek ikram etmişti

Tenis dünyasında bu olayın bu denli yankı uyandırmasının nedenlerinden biri de geçmişte yaşanan aksi olaylar. Novak Djokovic, havanın yağmurlu olduğu bir maç sırasında yanında şemsiyesini tutan genç çocuğu önce yanında oturması için davet etmiş, ardından şemsiyeyi kendisi tutmuş ve içeceğinden ikram etmişti.