Son anlarını canlı yayınladı

43 yaşındaki kanocu, Facebook hesabı üzerinden denizin ortasındayken yaptığı canlı yayında çok yorulduğunu ve geldiği yere dönemediğini belirttikten kısa bir süre sahilde ölü olarak bulundu.

Avustralya'nın Güney Galler kıyısındaki Batemans Körfezi yakınındaki Long Beach'te kanosuyla denize açılan 43 yaşındaki Jeremy Peter Worthy, Facebook hesabı üzerinden canlı yayın yaptıktan kısa bir süre sonra ölü olarak bulundu.

Trajik videoda dalgalarla mücadele eden kanocu, "Bu çok yorucu, beni gitmek istemediğim yerlere itiyor. Geldiğim yere geri dönemiyorum, çok uzak" diyor. Yardım çağrısı yapmak için 'utanmış' olduğunu söyleyen Worthy, video yayınladıktan 9 saat sonra plajda hareketsiz yatarken bulundu.

Güçlü bir rüzgarın estiği videoda dalgaların boyutlarının da bir kano için oldukça büyük olduğu görülebiliyor. Worthy'nin cesedinin ve kanosunun aynı yerde bulunmasının ardından çağırılan sağlık ekipleri kanocuyu hayata döndürebilmek için kalp masajı yaptı ancak sonuçsuz kaldı.

New South Wales Polisi yaptığı açıklamada, yapılan canlı yayında insanların durumun ciddiyetini fark etmediği için kendilerine bir ihbarda bulunulmadığını belirtti. Videodaki sözlerin kanocunun son yardım çağrısı olduğu ifade ediliyor.

Jeremy Peter Worthy'nin canlı yayınını izleyen bir arkadaşı, "Çok üzgünüm arkadaşım, onunla başa çıkabileceğini düşündüğüm dalgalar ile uzun süre mücadele ettiğini gördüğümde Deniz Kurtarma'yı aramalıydım" diyerek pişmanlığını dile getirdi.

Worthy'nin aynı zamanda son paylaşımı olan video görüntülerinin altına başsağlığı mesajları eklenirken, video 100 binden fazla görüntülenme aldı.