Küçük çocuk tren platformuna düştü!

Avustralya'da meydana gelen olayda, trene binmek isterken platforma düşen 4 yaşındaki çocuk çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Büyük paniğin yaşandığı olayda küçük çocuk yara almadan kurtuldu.

Avustralya'nın başkenti Sydney'de bulunan Sydenham Tren İstasyonunda korku dolu anlar yaşandı. İstasyona yanaşan tren kapılarını açtı ve insanlar inmeye başladı. O sırada annesinin yanında duran 4 yaşındaki bir çocuk trene binebilmek için hamle yaptı ancak tren ile kaldırım arasında mesafe oluştuğu için platforma düştü.

Bir anda çocuğunun düştüğünü gören anne çığlık atınca yanındaki insanlar olaya müdahale etti. Tren sürücüsünün hemen uyarılmasının ardından çocuk tren ile platform arasından çıkarıldı. Kucağında diğer çocuğu bulunan annenin panik anları kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi.

Sydney Trenleri isimli Facebook sayfasından paylaşılan bilgilerde geçtiğimiz yıl içerisinde buna benzer yaklaşık 200 olay olduğu vurgulanırken, yetkililerin bu konuda önlem alması yönünde çağrı yapıldı. Olayların sıklıkla yaz aylarında yaşandığı Sydney'de hayatını kaybeden insanlar da oldu.

Bakandan açıklama

Avustralya Ulaştırma ve Yol Bakanı Andrew Constance, meydana gelen olayların önlenebilir olduğuna vurgu yaparak, "Bir ebeveyn olarak çocuklarla seyahat etmenin ne kadar zor olduğunu biliyorum ancak aileler trene binerken çocuklarının elini tutarsa böyle olayların yaşanmasının önüne geçilebilir" açıklamasında bulundu.