Öldürdükten sonra bacağından içki içmişler!

Avustralya'daki skandal görüntüler 'pes' dedirtti. Sivilleri katleden askerler, bir askeri öldürdükten sonra protez bacağından içki içmişler.

Öldürdükten sonra bacağından içki içmişler!

Öldükleri askerin protez bacağıyla içki içerken çekilmiş görüntüler adete kan dondurdu. Olay büyük yankı uyandırdı. 

Afgan sivilleri öldürdükleri resmi raporlarla gün yüzüne çıkan Avustralya özel kuvvetlerinin Afganistan günlerine dair yeni bir skandal ortaya çıktı. 

Afganistan'da görev yaptıkları sırada 39 sivili öldürdükleri raporlarla ortaya konan Avustralya kuvvetleriyle ilgili Guardian'ın ele geçirdiği fotoğraflarda, üst düzey askerlerin ölmüş bir Taliban üyesinin protez bacağında bira içtiği görüldü.

 2009'a ait bir dizi fotoğraftan birinde, Uruzgan vilayetinin başkenti Tirin Kot'ta Avustralya'nın özel kuvvetler üssünde açılan ve "Fat Lady's Arms" (Şişman Hanımın Kolları) olarak bilinen izinsiz bir barda kıdemli bir askerin protez bacaktan içki içtiği, bir diğer karede de iki askerin bu bacakla dans ettiği görüldü.

Fotoğraflara yansıyan bacağın Nisan 2009'da Uruzgan'da SASR 2 filosunun iki yerleşkeye ve bir tünel kompleksine düzenlediği saldırı sırasında öldürülen bir Taliban şüphelisine ait olduğuna inanılıyor.