Aydın'da onu eşeğiyle görenler şaşırmadan edemiyor. Her şeyini onunla birlikte yapıyor, hiçbir modern araç kullanmıyor. Ancak bir sebebi var

Aydın'a bağlı Efeler ilçesi Musluca Mahallesi'nde yaşayan 63 yaşındaki Cemal Aydınlı, eşeğiyle birlikte görenler şaşırmadan edemiyor. Her şeyi onun birlikte yapıyor ve hiçbir modern araç ya da ekipman kullanmadan işlerini hallediyor. Ancak bunun tek bir sebebi var. Aydınlı, bilinçli olarak kullanmamayı tercih ettiği için değil, bu modern ürünleri kullanmayı öğrenemediği için işlerini eski yöntemlerle sürdürmeye çalışıyor.

Aydın'da onu eşeğiyle görenler şaşırmadan edemiyor. Her şeyini onunla birlikte yapıyor, hiçbir modern araç kullanmıyor. Ancak bir sebebi var

Aydın'a bağlı Efeler ilçesinin Musluca Mahallesi'nde yaşayan 63 yaşındaki Cemal Aydınlı, uzun yıllar boyu tarım ve hayvancılıkla uğraştı. Zaman içinde modern tarım ekipmanlarının kullanılmaya başlanmasıyla Aydınlı için zor günler başladı. Bu ekipmanları kullanmayı öğrenemeyen üretici, bu nedenle günlük işlerini eşeğiyle gerçekleştiriyor. Günlük işlerini yük hayvanı ile gören Aydınlı, yaşlılıkla birlikte gelen fiziksel zorluklarla da başa çıkmaya çalışıyor.

"BİR TÜRLÜ ÖĞRENEMEDİM"

Aydınlı, "Eşekle çalışmak zorunda kalmak beni biraz geri bırakıyor, ancak araç kullanmayı bir türlü öğrenemedim. Eşekle yük taşımak da kendi başına bir zorluk, ama alıştık artık. Hayatımdan mutluyum. Masrafı yok, işimi görüyor" dedi.