Boğazını kesip, yaktılar!

Aydos Ormanları'nda yaşanan vahşetin üzerindeki sır perdesi kalktı. İşitme engelli Abdulkadir Elgeni'nin, zihinsel engelli biri kız biri erkek iki genç tarafından önce boğazının kesildiği, ardından yakılarak öldürüldüğü ortaya çıktı. İki genç cezaevine konuldu.

Boğazını kesip, yaktılar!

İşitme engelli Abdulkadir Elgeni, geçtiğimiz hafta cuma günü İstanbul Sultanbeyli'de kaybolmuştu. Ağabeyiyle birlikte bir AVM'ye kıyafet almaya giden Elgeni, eve döndükten sonra tekrar AVM'ye gitmek istediğini söyleyerek evden ayrıldı. Engelli gençten o andan sonra bir daha haber alınamadı.

Ailesi, genç adamın dönmemesi üzerine polise giderek kayıp ihbarında bulundu. Polis kayıp genci aradığı sırada Aydos Ormanları'nda yanmış bir ceset bulundu. Kimliği belirlenemeyen cesede uygulanan DNA incelemesi sonucu Abdulkadir Elgeni'ye ait olduğu ortaya çıktı.

Kamera kayıtlarından bulundu

Olayı araştıran Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Elgeni'nin son olarak biri kız iki gençle birlikte gezdiğini belirledi. Bunun üzerine zihinsel engelli kız D.B. ve yine zihinsel engelli erkek U.K.’yi bayramın birinci günü gözaltına alındı. Cinayeti itiraf eden gençler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Maltepe Cezaevi’ne gönderildikleri öğrenildi.

Engeli genç toprağa verildi

Vahşi bir cinayete kurban giden Abdulkadir Elgeni, Sultanbeyli Camisi’nde Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi. Cenaze namazı sırasında gencin yakınları güçlükle ayakta durdu.

Gereken cezayı versinler

Evlat acısı yaşayan baba Necmettin Elgeni, "Gereken cezayı versinler, Benim oğluma nasıl işkence yaptılarsa aynısını yapsınlar .Benim çocuğum engelli. Duymuyor. Sağır, dilsiz. Kime ne zararı olabilir. İdam istiyorum. Müebbet ceza istiyorum. Adalete devlete güveniyorum. Canice öldürmüşler. Ben böyle bir şey görmedim. Allah bunların ocağını yaksın" diyerek isyan etti.