Aytuğ Atıcı ve Doğan Çağlar arasında tezkere tartışması! "Bunun hiçbir açıklaması, izahı yoktur"

tv100'ün ses getiren programı Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım'da Aytuğ Atıcı ve Doğan Çağlar arasında tezkere tartışması çıktı.

CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Akademisyen/Hukukçu Prof. Dr. Celal Erbay, Araştırmacı-Yazar Doğan Çağlar ve Kamuoyu Araştırmacısı Murat Sarı; Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. Atıcı ve Çağlar arasında TBMM'ye getirilen tezkerelerle ilgili tartışma çıktı. 

"CHP bu tezkerelere hayır vermeye devam edecektir"
Atıcı "CHP, Meclis’e getirilen 7 tezkerenin 5’ine evet oyu vermiştir. 5’ine evet oyu verdik diye AK Parti ve MHP’yle aynı kefeye mi soktuk kendimizi? Biz tezkereye evet oyu verirken umurumuzda olan Türkiye’dir dediysek son tezkereye hayır derken de aynı düşünceyle dedik. Tezkerede yabancı askerlerin Türkiye'ye getirilmesi olduğu sürece CHP bu tezkerelere hayır vermeye devam edecektir." diye konuştu. 

"Bununda hiçbir açıklaması, izahı yoktur"
Çağlar "Tezkere olayında HDP ile beraber ret oyu verdiniz. Bununda hiçbir açıklaması, izahı yoktur.  O tezkere PKK-YPG yapılanmasına karşı çıkartılan bir tezkereydi. HDP’lilerin buna ret oyu vermesini anlarım böyle bir tezkereye ‘hayır’ denmesini hiçbir şekilde anlamıyoruz ve kabul etmiyoruz." dedi.