Ayvalık'tan kalkıp Hatay'a gitti, seyyar mutfak kurdu! Sonrasında yaptığı şeyler mükemmel

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş depreminden sonra yurdun dört bir yanından afet bölgelerine yardımlar ulaşmaya devam ediyor. Söz konusu desteklerden biri de Ayvalık’lı Hüseyin Öztürk’ten geldi. Öztürk üçüncü gün kendi elleriyle yaptığı karavanıyla ulaşarak, kurduğu seyyar mutfağıyla hizmet verdi.

Ayvalık'tan kalkıp Hatay'a gitti, seyyar mutfak kurdu! Sonrasında yaptığı şeyler mükemmel

Depremden etkilenen Hatay bölgesi için eşiyle beraber ola koyulan Hüseyin Öztürk Ayvalık’tan İzmir’in Çeşme ilçesine gitti. Feribotla İskenderun’a giderken, aynı feribotta tanıştığı 7 karavanlının da yardım için deprem bölgesine gittiğini öğrenen Hüseyin Öztürk, karşılaştığı grupla koordineli bir şekilde hareket etti.Ayvalık'tan kalkıp Hatay'a gitti, seyyar mutfak kurdu! Sonrasında yaptığı şeyler mükemmel - Resim : 1

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTILAR

8 karavanın, 6’sı Hatay’ın Kırıkhan ilçesine giderken, Ayvalıklı Hüseyin Öztürk ve bir başka karavanlı arkadaşı ile İskenderun da giyim ve yiyecek dağıtımı yaptılar.
Daha sonra Kırıkhan’a geçen Öztürk, burada kurdukları büyük bir seyyar mutfakla başta depremzedeler olmak üzere arama-kurtarma, sağlık ekipleri, polis, jandarma, bekçi ve enkaz kaldırma personellerine sabah 08.00’den çalışmaların sürdüğü gecenin ilerleyen saatlerine kadar çorba ve çay hizmeti yaptı. Oluşturdukları seyyar mutfakta öğle ve akşam saatlerinde üçer çeşit yemek yapıp, yüzlerce insanın karnını doyuran Hüseyin Öztürk ve eşi Zerrin Öztürk’ün öncülüğündeki gönüllü karavancılar 6 gün boyunca gece-gündüz hizmet verdiler.
 

Ayvalık'tan kalkıp Hatay'a gitti, seyyar mutfak kurdu! Sonrasında yaptığı şeyler mükemmel - Resim : 2