Az daha zehirleneceklerdi! Kahraman kedi tüm aileyi ölümden kurtardı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan aile fırtınadan dolayı kesilen elektrikten etkilenmemek için jeneratör aldı. Jeneratörü garajlarının içinde bulunduran aile, uyudukları gecenin sabahına neredeyse uyanamayacaktı. 4 aylık minik kedileri Thor, tüm ailenin hayatını kurtararak, kahraman oldu...

Az daha zehirleneceklerdi! Kahraman kedi tüm aileyi ölümden kurtardı!

ABD'nin Michigan eyaletinde yaşayan iki çocuklu aile, bir gece uyudukları sırada neredeyse canlarından olacaklardı. Elektrik kesintilerinden dolayı Farmington Hills’teki evlerine aldıkları ve garajda bulunan jeneratörden sızan karbonmonoksit, sebebiyle tüm aile ölümle burun buruna geldi. Ancak evde sızan gazın farkına varan biri vardı. 4 aylık kedileri Thor...

Zehirli gaz, evin tamamını doldurmaya başlayınca minik kedi yüksek sesle miyavlamaya ve sesler çıkarmaya başladı. Thor'un miyavlamasını duyan anne Heidi Stamper, uyandı. Kediyi dışarı çıkardı, hava alan kedi miyavlamayı bıraktı. Bahçeden eve giren anne, gazdan etkilenmeye ve bilincini kaybetmeye, eşi Ronald Stamper'da sersemlemeye başladı.

Az daha zehirleneceklerdi! Kahraman kedi tüm aileyi ölümden kurtardı! - Resim : 1

Kedi Thor’un, tekrar miyavlamaya ve ses çıkarmaya başlaması üzerine 13 ve 11 yaşındaki çocukları da uyandı. Anne ve babalarının baygın hallerini gören çocuklar anne ve babalarını derhal dışarı çıkardı. Çocuklar, hemen itfaiyeyi aradılar. Farmington Hills itfaiye şefi Jon Unruh, "Bu, karbon monoksitin nasıl hızlı bir şekilde birikebileceğinin ve potansiyel olarak ölümcül olabileceğinin ürkütücü bir örneğidir. Neyse ki, bu olay olumlu bir şekilde sona erdi. Bütün ailelerin Stamper’lardan bir şeyler öğreneceğini ve jeneratörlerini dışarıda tutacağını umuyoruz” dedi. Aile, itfaiye tarafından hastaneye kaldırıldı.

Karbonmonoksit dedektörü yoktu

İtfaiye yetkililerine göre, evin elektrikleri 30 Ağustos’taki fırtınada gitti. Ailenin elektrik için kullandığı portatif jeneratörden çıkan dumanlar evi sararken aile uykudaydı ve bu durumu fark etmedi. Evde karbonmonoksit dedektörü de yoktu.