Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak Soçi’deki görüşmeye ilişkin bilgi verdi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Rusya’nın Soçi kentinde yaptığı görüşmeye ilişkin bilgi verdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak Soçi’deki görüşmeye ilişkin bilgi verdi

Rusya’nın Soçi kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan kritik zirvede bir araya gelmişti. Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Putin, Aliyev ve Paşinyan'la yaptığı üçlü görüşmenin sonunda açıklamalarda bulunmuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, kritik zirveye ilişkin bilgileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonda görüşmesi gerçekleştirdiği ifade edildi. Cumhurbaşkanı Aliyev’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Rusya’nın Soçi kentinde 31 Ekim’de yaptığı görüşmeye ilişkin bilgi verdiği aktarıldı.

 

Cumhurbaşkanı Aliyev’in, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu’nun (Togg) seri üretime başlaması münasebetiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik ettiği ve bunun Türk sanayisinin yeni bir başarısı olduğunu ifade ettiği belirtildi.