Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlham Aliyev ile görüştü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlham Aliyev ile görüştü

Görüşmede, AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in girişimiyle ve katılımıyla 6 Nisan'da Brüksel'de Avrupa Birliği, Azerbaycan ve Ermenistan arasında üçlü bir toplantı ele alındı.

Görüşmenin sonuçlarını olumlu olarak değerlendiren Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan'ın sunduğu temel ilkeler, toprak bütünlüğünün karşılıklı tanınması ve toprak iddialarından vazgeçilmesi şartıyla barış anlaşmasının hazırlanması üzere Ermenistan ile Azerbaycan arasında çalışma grubunun kurulması, sınırların belirlenmesi üzere komisyonun kurulma konusunda elde edilen kararlardan bahsetti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da elde edilen sonuçlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Görüşmede, Ermenistan ile Azerbaycan arasında barış anlaşmasının imzalanması, ulaşım ve iletişim hatlarının inşasının bölgede kalıcı barış ve istikrarın sağlanmasına, bölgenin kalkınmasına ve refahına hizmet edeceği belirtildi.

Cumbaşkanları ayrıca Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ikili müttefik ilişkilerinin çeşitli yönleri hakkında görüş alışverişinde bulundular.