Babasını bıçaklayarak öldüren zanlıya 24 yıl hapis talebi

İstanbul Eyüpsultan'da yaşayan Mert Can Aydın, çalışmadığı gerekçesiyle kendisiyle tartışan babasını bıçaklayarak öldürdü. Devam eden duruşmalarda Aydın’ın haksız tahrik altında ‘babaya karşı kasten öldürme’ suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması ve tutukluluk halinin devam etmesi talep edildi.

Babasını bıçaklayarak öldüren zanlıya 24 yıl hapis talebi

İstanbul Eyüpsultan'da 25 yaşındak Mert Can Aydı, bir işte çalışmadığı iddiasıyla tartıştığı 49 yaşındaki babası Kenan Aydın'ı bıçaklayarak öldürdü. 

Mert Can Aydın’ın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 4.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Mert Can Aydın ile avukatı hazır bulundu.

6 BIÇAK DARBESİYLE...

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı olay günü sanığın, babası Kenan Aydın’ın evinde tartışma yaşadıklarını, Kenan Aydın’ın sanık Mert Can Aydın’a tokat atması üzerine tartışmanın kavgaya dönüştüğünü, ayrıca Kenan Aydın’ın sanığı baston ile darp ettiğini anlattı. Açıklanan mütalaada, karşılıklı darp eylemi devam ederken sanığın üzerinde bulunan ve olaydan sonra attığı bıçağı Kenan Aydın’a doğru savurduğu ve 6 bıçak darbesiyle Kenan Aydın’ı yaralayarak ölmesine neden olduğu kaydedildi.

"KARI KILIKLI, SANA KOCA BULACAĞIM"

Sanığa ‘karı kılıklı, sana koca bulacağım’ şeklinde hakaret ederek evden çıkarmaya çalıştığı belirtildi Mütalaada, sanık Mert Can Aydın’ın uyuşturucu kullanımından ve çalışmamasından kaynaklı olarak vefat eden Kenan Aydın’ın sanığa kötü davranışlarda bulunduğu, ilk olarak Kenan Aydın’ın sanığa ‘karı kılıklı, sana koca bulacağım’ şeklinde hakaret ederek evden çıkarmaya çalıştığı, ayrıca sanığa tokat atmasıyla olayın cereyan ettiği kaydedildi.

24 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Açıklanan mütalaada sanık Mert Can Aydın’ın haksız tahrik altında ‘babaya karşı kasten öldürme’ suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması ve tutukluluk halinin devam etmesi talep edildi.

"AİLEMİN BENİ AFFETMESİNİ DİLİYORUM"

Açıklanan mütalaaya karşı savunma yapan sanık Aydın, ‘’Çok pişmanım, ailemin beni affetmesini diliyorum’’ dedi. Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık avukatına açıklanan mütalaaya karşı savunma hazırlayabilmesi için süre verilmesine ve sanık Mert Can Aydın’ın tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi.