Bahadır Erdem İYİ Parti'den istifa etti

Bahadır Erdem partiden istifa ettiğini duyurdu. Erdem, partisinin tüm illerde ayrı aday ile yerel seçime girme kararını eleştirerek, "Partimizin aldığı ve değiştirmemekte ısrar ettiği seçimlere “tüm illerde” ayrı aday ile girme kararı yani bir başka deyiş ile 2019 yerel seçimlerinde birçok ilde seçimin kazanılmasını sağlayan güç birliğini sonlandırmayı son derece yanlış bulduğumu bir kez daha belirtmek isterim." ifadelerini kullandı.

Bahadır Erdem İYİ Parti'den istifa etti

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem, İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı. Erdem, istifa metninde tüm illerde ayrı aday ile yerel seçime girme kararını eleştirdi.

Erdem, “Bugüne kadar bana destek olan başta İYİ Parti Genel Başkanı Sn. Meral Akşener olmak üzere, mevkidaşlarıma, GİK üyelerimize, İl Yönetimlerimize ve İYİ Parti’nin İYİ insanlarına teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz'ın öğle saatlerinde partiden ayrıldığını açıklamasından sonra Erdem'den de uzun bir ayrılık mesajı geldi. Erdem, partisinin yerel seçimlere ayrı girme kararını yanlış bulduğunu belirterek, açıklamasında "'2024 yerel seçimlerinde' aday çıkarma kapsamına tüm illerin alınması ısrarı maalesef İstanbul ve Ankara’nın muhalefette kalmasını riske atmaktadır" ifadelerini kullandı.