Bakan Çavuşoğlu: Rusya'ya da burada önemli görevler düşüyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İdlib'deki saldırıyı hatırlatarak, "Rusya'ya da burada önemli görevler düşüyor. Bir an önce kalıcı ateşkes sağlamak ve kalıcı siyasi çözüm istiyoruz" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu: Rusya'ya da burada önemli görevler düşüyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da Yeniden Asya Girişimi Toplantısı'nda konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, Esad rejiminin İdlib'de Türk askerine yönelik saldırısına tepki göstererek bu saldırıların önlenmesi için Rusya'ya büyük görevler düştüğünü dile getirdi.

 Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''Suriye'de yaşanan krize uzun zamandır bir çözüm bulmak için çalışıyoruz. Son günlerde İdlib'de ciddi bir gerginlik oldu. Dün de 8 şehidimiz var. Rejimin saldırganlığı, arsızlığı artıyor. Komşumuz Rusya ile bu çatışmaları durdurmak için çaba sarfediyoruz. Rusya'ya da burada önemli görevler düşüyor. Bir an önce kalıcı ateşkes sağlamak ve kalıcı siyasi çözüm istiyoruz. Bize yönelik saldırıları tolere etmemiz mümkün değil. Karşılığını verdik, bundan sonra da vereceğiz. Rusya'nın ' Rejimi tam kontrol edemiyoruz' bahanelerini doğru bulmuyoruz."

 "Astana ve Soçi süreçleri tamamen ortadan kalkmadı"

Soruları da yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu ''Rejimin İdlib bölgesindeki gözlem noktalarımıza taciz atışları yaptığını devam ederse karşılık vereceğimizi rejimi durdurmaları gerektiğini mevkidaşım Lavrov'a söyledik. Rejime karşılığını verdik, çok fazla zayiat verdiler. Astana ve Soçi süreçleri tamamen ortadan kalkmadı ama yara almaya başladı. Gözlem noktalarımızın amacı ihlalleri gözetlemekti.''