Bakan Çavuşoğlu'ndan Şam açıklaması! "Esad’la Bakan düzeyinde bir görüşme olmadı"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Rusya ve Suriye arasında gerçekleştirilen üçlü toplantıyı değerlendirdi. Esad’la Bakan düzeyinde bir görüşme olmadığını kaydeden Çavuşoğlu, "Dışişleri Bakanları arasındaki ikinci temas için Ocak ayı erken bir tarih" dedi.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Şam açıklaması! "Esad’la Bakan düzeyinde bir görüşme olmadı"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Rusya ve Suriye arasında gerçekleştirilen üçlü toplantıya ilişkin sorulara yanıt verdi.

Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Şam'la 2. temas ne zaman olacak?

Esad’la ‘Bakan’ düzeyinde bir görüşme olmadığını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, Şam ile ikinci temas ne zaman olacak sorusuna, "Dışişleri Bakanları arasındaki temas için Ocak ayı erken bir tarih" yanıtını verdi.

Şam teması kara harekatını etkiler mi?

Şam ile 11 yıl sonra ilk resmi temasın olası bir kara operasyonu sürecini nasıl etkileyeceğine yönelik Çavuşoğlu, "İki ülke arasındaki görüşmeler terörle mücadeleye engel değil. ABD ve bazı Avrupa ülkeleri görüşmelere karşı. PKK/YPG’yi destekleyenler diyaloğa karşı" dedi.

PKK'nın Paris'teki eylemleri

Terör örgütü PKK yanlılarının Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirdiği olaylara ilişkin ise Bakan Çavuşoğlu, "Müttefiklerimiz umarız ders alır!" açıklamasını yaptı.

Çavuşoğlu: Yunanistan'a bir uyarı daha

Bugün Yunan karasularını 12 mile çıkarma iddialarına ilişkin sert tepki gösteren Çavuşoğlu, "Sahte kahramanlık macerasının sonu kötü olacak!" uyarısını yineledi.