Bakan Derya Yanık, tv100’de soruları yanıtladı! Oturdukları yerden algı oluşturuyorlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, tv100’ün konuğu oldu. Bakan Yanık, Hande Aydemir’in soruları yanıtladı. Muhalefete sert sözlerle yüklenen Bakan Yanık, "Onlar deprem bölgesine hiç gitmediler, kendi oturdukları yerden bir algı dünyası oluşturuyorlar. Ondan sonra depremzede vatandaşlara söylemedikleri kalmadı, depremzede vatandaşları konakladıkları otelden çıkartan belediye başkanı örnekleriyle karşılaştık" dedi.

Bakan Derya Yanık, tv100’de soruları yanıtladı! Oturdukları yerden algı oluşturuyorlar

Hande Aydemir, tv100 özel yayınında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ı konuk ediyor. Bakan Yanık, tv100'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bakan Yanık'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

İnançları tekrar motive olmuş. Son derece zihni berraklaşmış bir seçmen kitlesi var. Özellikle muhalefet kanadının kendilerine yakın medya kuruluşları, sanat çevreleri üzerinden oluşturdukları bir kelimenin tam anlamıyla mahalle baskısı vardı. Öyle bir hava oluştu ki ‘Yüzde 60’la yüzde 70’le Kemal Kılıçdaroğlu geliyor’ gibi gerçekle bağı olmayan bir atmosfer oluşturdular. Bunun gerçek olmadığını sahada biz görüyorduk.

Sayın Cumhurbaşkanımız 6 Şubat’taki depremlerden sonra her şeyi bırakıyoruz ve o bölgeye odaklanıyoruz dedi. Nitekim bütün bakan arkadaşlarımız, ilk andan itibaren yoğun bir iyileştirme çalışmalarına başladık.

"DEPREM BÖLGESİNDE HİÇBİR ÇALIŞMAYI SEÇİM İÇİN YAPMIYORUZ"

Katıldığımız programlarda da daha önceden soranlar oldu; ‘Deprem bölgesinin seçime etkisi ne olacak?’ dediler. Bu kadar net soranlar vardı ben de onlara şunu söylemiştim. ‘Biz deprem bölgesinde hiçbir çalışmayı seçim için yapmıyoruz. Vatandaşımızın yaralarını sarmak için yapıyoruz. Biz gözlemci olarak bu soruyu sorarsanız, deprem bölgesinde vatandaşlarımız afetin büyüklüğü ve önlenemez liğinin farkındalar. Bu kadar büyük bir afetin bu kadar iyi yönetilebileceğinin de farkındalar. Bu yapacak iradenin de Sayın Cumhurbaşkanımızın yapacağının da farkındalar.

"KENDİ OTURDUKLARI YERDEN BİR ALGI DÜNYASI OLUŞTURDULAR"

Onlar deprem bölgesine hiç gitmediler, kendi oturdukları yerden bir algı dünyası oluşturuyorlar. Ondan sonra depremzede vatandaşlara söylemedikleri kalmadı, depremzede vatandaşları konakladıkları otelden çıkartan belediye başkanı örnekleriyle karşılaştık.

Bakan Derya Yanık, tv100’de soruları yanıtladı! Oturdukları yerden algı oluşturuyorlar - Resim : 1

"HÜDA PAR'I HDP İLE YAN YANA KOYMAK SON DERECE YANLIŞ"

Bakan Yanık, Hande Aydemir’in “Kadınlar korktu bir HÜDA PAR’dan dolayısıyla size de sormak istiyorum. HÜDA PAR Meclis’te… Kadınlar neden korkuyor?” sorusuna ise “HÜDA PAR’ı HDP ile yan yana koymak son derece yanlış olur. HDP terör örgütü PKK ile olan organik bağını hiçbir zaman inkâr etmemiş, reddetmemiş, PKK’ya karşı tek bir cümle bugüne kadar etmemiş adeta PKK’nın siyasal uzantısı hatta halka ilişkiler ofisi gibi devam etmiş. Seçimlerde aday gösterdikleri isimlere kadar listenin Kandil’den hazırlanıp geldiğini kayıtlardan çok iyi biliyoruz” şeklinde yanıt verdi.

Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu ‘Bizim bu Hizbullah ile hiçbir ilgimiz, bağımız yok. Yıllar sonra kurulmuş ayrı bir yapıyız, biz bir siyasi partiyiz’ demesine rağmen ‘Hayır senin o domuz bağcılarla ilgin var’ diye ısrarla itham eden bir kesim ama öbür tarafta ‘Ben açıkça PKK’ya terör örgütü demiyorum’ diyenlere de ‘Hayır sakın ha senin onunla hiçbir ilgin yok’ diyor. Bakın bu çelişkiyi çok iyi görmemiz gerekiyor.

SİNAN OĞAN'IN CUMHUR İTTİFAKI'NI DESTEKLEMESİ

"Seçmeni blok halinde sandığa taşıyamazsınız. Oğan, yüzde 5 civarlarında seçmene sahip. Hepsini sandığa taşıyacak demek rasyonel olmaz. Ama duruşu bakımından oy verecek seçmeni için doğru bir tercih yaptı. Kendine yakışır biçimde. Temel önceliklerimiz birbirimizle örtüşüyor. Ufak tefek noktalarda tabii ayrışabiliriz. Çok normal. Temel önceliklere bakılmalı. "

"TÖRE CİNAYETLERİNİ UNUTTUK"

Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın iktidara geldiinde yaptığı ilk şey töre cinayetlerini kaldırmak oldu. Şimdi duyuyor muyuz hiç töre cinayeti? Hayır... Kadına bakış açısı değişti. Kadına şiddet artık caydırıcı bi suç. Artık kız çocuklarının okullaşması daha yüksek. 

"11 İLİMİZDE ERKEN EVLİLİK KANAYAN YARAMIZ"

Hala kanayan bi yaramız var. Erken evlilik. Evliliklerin erken yapıldığı 11 ilimizde çalışmalrımız sürüyor. İnşallah onu da bitireceğiz.

Biz aslında ilk günden itibaren çocuklarımızla alakalı her gün bilgilendirme yaptım. Bizim için deprem bölgesinde asıl olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaktı. Biz depreme müteakip bölgedeki kuruluşlarımızı tahliye ettik. Gerekli tespitleri yaptıktan sonra herhangi bir hasar olmayan yerlere tekrar bölge sakinlerimizi yerleştirdik. Hastanede tedavisi devam eden çocuklarımızla da alakalı Sağlık Bakanlığımızla çok yakın temasla hem onlar hem de biz takibini yaptık. Bize refakatsiz olarak bin 914 çocuğumuzun bilgisi geldi. Bunlardan bin 841’ini ailelerine teslim ettik. Yedisinin hastanede tedavisi devam ediyor. Bu çocuklarımızdan maalesef 13’ü hastanede tedavisi devam ederken hayatlarını kaybettiler.

DEPREMZEDE 1 ÇOCUK EVLAT EDİNİLDİ

Depremden etkilenen 1 çocuğumuz evlat edinildi. Bakanlık kapsamında 2 çocuğumuz için de çalışmalarımız sürüyor.

Aile protokolü bugün imzalanacak.