Bakan İbrahim Yumaklı ve Bakan Mehmet Nuri Ersoy yangın bölgesinde açıklamalarda bulundu

Antalya’nın Kemer ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını devam ediyor. Yangına, müdahale sabahın ilk ışıklarından bu yana devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı bölgede açıklamalarda bulundu.

Bakan İbrahim Yumaklı ve Bakan Mehmet Nuri Ersoy yangın bölgesinde açıklamalarda bulundu

Antalya'nın Kemer ilçesindeki ormanlık alanda akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden yangına, sabahın ilk ışıklarıyla havadan müdahale de başladı.

Göynük Değirmendere Mahallesi'nde mezarlık mevkisindeki ormanlık alanda saat 21.08'de henüz bilinmeyen nedenle çıkan orman yangın, rüzgârın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Yangınla mücadele devam ederken; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı bölgede açıklamalarda bulundu.

 

"EKİPLERİMİZ ÖZVERİYLE ÇALIŞIYOR"

Bakan Ersoy, dün geceden beri çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Ekipler buraya kaydırılmış durumda. Kontrollü bir şekilde süreç yürütülüyor. Maalesef arazi çok sıkıntılı, karadan müdahalenin zor olduğu bir zemin. Bu yüzden süreç uzuyor. Gece görüşlü helikopterlerin de dahil olmasıyla birlikte gece de kontrollü bir şekilde devam edecek. En kısa sürede bitirip, soğutma çalışmalarının yapılması için bütün özveriyle ekiplerimiz çalışıyor” dedi.

 

"YANGINA 9 DAKİKA İÇERİSİNDE MÜDAHALE EDİLDİ"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise, “Bu yangına 9 dakika içerisinde müdahale edilmesine rağmen, bu zeminin kara gücüne imkân vermemesi nedeniyle bu kadar uzadı. Buradan mücadele eden arkadaşlarıma teşekkür ederim. Vatandaşlarımıza duyarlı olmalarını, en yakın güvenlik güçlerine bildirmelerini istirham ediyorum” ifadelerini kullandı.