Bakan Kacır'dan 'Gurur duy Türkiye' paylaşımı! Gezeravcı'nın bayrak sözleri bir kez daha gönülleri fethetti

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda canlı bağlantı ile Axiom Space ile görüşme gerçekleştirdi. Gezeravcı, Axiom yayınında, "Yanınızda dünyadan hangi özel eşyaları getirdiniz?" sorusuna "Türk yörük kültürüne ait bazı semboller getirdim. Bir takım aile fotoğraflarım ve ilk filomun uçuş peçleri. Bunlar benim getirdiğim eşyalar. Ve benim buraya gelmemi sağlayan Bayrağım." cevabını verdi. Bakan Kacır, o anları sosyal medyadan 'Gurur duy Türkiye' mesajı ile paylaştı.

Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan canlı bağlantı ile soruları yanıtladı.

Axiom Uzay şirketinin yayınına katılan Gezeravcı, "Yanınızda dünyadan hangi özel eşyaları getirdiniz?" sorusuna "Türk yörük kültürüne ait bazı semboller getirdim. Bir takım aile fotoğraflarım ve ilk filomun uçuş peçleri. Bunlar benim getirdiğim eşyalar. Ve benim buraya gelmemi sağlayan Bayrağım” şeklinde yanıt verdi.

Uzayda ilk gördüğü manzarayı tasvir eden gezeravcı, "Şans eseri uzaydan dünyaya ilk baktığımda Avrasya üzerindeydik. Adaları gördüm. Maviliğin ortasında birer elmas gibi parlıyorlardı. Denizin mavisi ve beyaz bulutlarla tam bir renk uyumu içindeydiler. Dünyanın eğimini de gördüm" dedi.

Bakan Kacır'dan 'Gurur duy Türkiye' paylaşımı! Gezeravcı'nın bayrak sözleri bir kez daha gönülleri fethetti - Resim : 1

“ÇALIŞMALARIMIZA İLK ANDAN BAŞLADIK”

Yerçekimsizliğe alışmak için çaba gösterdiklerini söyleyen Alper Gezeravcı, ilk andan itibaren uzay mesaisinin başladığını vurguladı.

Gezeravcı, "Zaten çok iyi hazırlanmıştık. Deney ve görevlerimiz için titizlikle planlanmış programlarımıza göre çalışmaya ilk andan başladık. Uzay istasyonundaki mürettebat kadar rahat hareket edebilmek için zaman ve çaba gerektiğini söyleyebilirim. Bu beceriyi kazanmak için çok fazla çalışıyoruz. Ama sağa sola çarpsak da yerçekimsizlik hissiyatı muhteşem" açıklamasında bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gezeravcı’nın canlı bağlantısına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Bakan Kacır'dan 'Gurur duy Türkiye' paylaşımı! Gezeravcı'nın bayrak sözleri bir kez daha gönülleri fethetti - Resim : 2

Bakan Kacır'ın 'Gurur duy Türkiye' paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

Alper Gezeravcı:

“Türk yörük kültürüne ait bazı semboller getirdim. Bir takım aile fotoğraflarım ve ilk filomun uçuş peçleri. Bunlar benim getirdiğim eşyalar. Ve benim buraya gelmemi sağlayan Bayrağım.”

#GururDuyTürkiye