Bakan Özhaseki duyurdu: Kilis'te deprem konutu teslimi bu ay başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde ağar yıkım yaşayan illerden Kilis'te yapılan konutlardan bin 45'ini ay sonuna kadar teslim edeceklerini duyurdu.

Bakan Özhaseki duyurdu: Kilis'te deprem konutu teslimi bu ay başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş depremlerinin ardından başlatılan konut çalışmalarına ilişkin sosyal medya hesabından bilgilendirmede bulundu.

Bakan Özhaseki, "Kilis'imize; konut, köy evi, iş yeri, ahır ve depodan oluşan toplam 4 bin 58 bağımsız bölüm yapacağız. 2 bin 340 konutun ihalesini tamamladık, yapımını sürdürüyoruz. Aralık ayı sonuna kadar 1045 evimizi hemşehrilerimize teslim edeceğiz" dedi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

"Kilis'te, tarihi ve kültürel dokuyu koruyarak yuvalarımızı inşa ediyoruz. Kilis'imize; konut, köy evi, iş yeri, ahır ve depodan oluşan toplam 4 bin 58 bağımsız bölüm yapacağız. 2 bin 340 konutun ihalesini tamamladık, yapımını sürdürüyoruz. Aralık ayı sonuna kadar 1045 evimizi hemşehrilerimize teslim edeceğiz. 6 Şubat depremlerinin yaralarını birlikte sarmaya devam ediyoruz. Her bir vatandaşımız sağlam, güvenli, iklim dostu yuvasına kavuşana kadar durup dinlenmeden çalışacağız."