Bakan Selçuk bütçe eleştirilerine yanıt verdi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bakanlık bütçesine ilişkin eleştirileri yanıtladı.

Bakan Selçuk bütçe eleştirilerine yanıt verdi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, bakanlığın bütçesi üzerinde yapılan eleştirilere "Meslek hastalığı, bedensel veya ruhsal olarak zarara uğraması anlamına geliyor. Eğer çalışan işçi 4A statüsündeyse meslek hastalığı kapsamında oluyor, memursa da vazife malulü kapsamında oluyor. Şu ana kadar bize ulaşmış olan 5 başvuru var, 5 başvurunun 2'si memur statüsünde ve biz ikisinin de vazife malulü kapsamında aylıklarını bağladık. Dolayısıyla var olmayan bir sorunu konuşuyoruz aslında" dedi. Selçuk, TBMM Genel Kurulunda, koronavirüs önlemleri veya sendikal mobbing konusundaki şikayetleri incelediklerini belirten Selçuk, konuyla ilgili müfettiş görevlendirildiğini vurguladı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonunun fütursuzca kullanıldığının Sayıştay tarafından tespit edildiğine yönelik iddiaların gerçekleri yansıtmadığını dile getiren Selçuk, "Sayıştay'da böyle bir tespit yok. Fon'a 7,3 milyar sosyal yardım harcaması yaptık. Bunların her birinin nerelere dağıtıldığı belli" diye konuştu. Meslek hastalığı konusundaki tartışmalara da değinen Selçuk, meslek hastalığının, bedensel veya ruhsal olarak zarara uğraması anlamına geldiğini belirtti.

Selçuk, "Pandemide kadınlar daha fazla yoksullaştı" şeklindeki eleştirilerin de doğru olmadığını, yaptıkları sosyal yardımların yaklaşık yüzde 60'ının kadınlara yönelik olduğunu, bakanlık bünyesinde en fazla bütçenin Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'ne verildiğini vurguladı.