Bakan Soylu: İşletmenin çalışma izni en kısa sürede iptal edilecektir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Sakarya'daki paylamayla ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, "Özellikle bu konuyla ilgili kimin ihmali söz konusuysa gereği yerine getirilecektir. Bu işletmenin çalışma izni en kısa sürede iptal edilecektir" dedi.

Bakan Soylu: İşletmenin çalışma izni en kısa sürede iptal edilecektir

Bakan Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

- Jandarmamıza bağlı patlayıcı imha timimiz var. Bugüne kadar 15 tonluk patlayıcıyı iki ayrı taş ocağına taşındı ve orada imhasına başlandı.

- Malesef bugün patlayıcılıran bitmesine yakın ve bizi de çok üzen bir olayla karşı kaşrıya kaldık. 

- 3 jandarma personelimiz şehit oldular. Hayatını kaybetti.

- İlk etapta 12 yaralımız vardı. Ancak 12 yaralının 3'ünün durumunun farklı olduğunu belirtmiştim.

- Şimdi hastanelerde 6 yaralımız kaldı. Onlarda kontrol amaçlı hastanede tutuluyorlar.

- Teftiş kurulumuzda, Başsavcılığımız da çalışmalarını devam ettiriyorlar. 

- Bu patlama olduktan sonra tekrar birlikte bir değerlendime yaptık. Yaptığımız değerlendimler çerçevesinde bir kararı da kendi aramızda değerlendirdik.

- Can ve mal güvenliği açısından bu tür işletmelerin kurulumu bakımından, tüzük açısından neler yapılabileceğini yaptığımız değerlendirmelerle ortaya koyduk. 

- Birincisi 87 yılında özellikle patlayıcı yanıcı gibi oluşturulan bir tüzüğün çerçevesi içerisinde faaliyet gösteren bir fabrikadan bahsediyoruz. Bunun çalışma izninin ilk önce askıya alınması ve ardından iptal edilmesi hususu.

- İkincisi ise buranın patlayıcı, yanıcı üretim tesisi olarak imarda bulunan uygunluğunun ortadan kalkması hususu değerlendirildi. 

- Teftiş kurulunun teklifi doğrultusunda bu patlayıcı ve yanıcı, depolayıcı üretim izninin olduğu çalışma iznini hemen askıya ardından da iptalini gerçekleştirilecek adımın atılması ve imar planın o alan için reysen Çevre ve Şehiriclik Bakanlığı tarafından değiştirilmesi hususu.

- Bunun üzerine gerekli çalışmalar yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da hemen buranın imar izni iptal etmiş olacaklar. 

-Özellikle bu konuda kimin ihmali söz konusuysa gereği yerine getirilecektir.