Bakan Soylu: Pusuda beklemekteler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İstanbul'un vereceği karar Türkiye'nin geleceğinde etkili olacak. Çünkü bunu Türkiye'nin istikrarının aleyhinde kullanacaklar pusuda" dedi.

Bakan Soylu, moderatörlüğünü Emre Buga'nın yaptığı programda gazeteciler Murat Kelkitlioğlu ve Metehan Demir'in sorularını yanıtladı.

Soylu, İstanbul'un vereceği kararın önemine dikkat çekti.

Soylu "Çünkü İstanbul bir burun çevirecek. Nereye çevirecek. Nasıl bir karar verecek. İstanbul kararını yerel seçimler için de verse bunun Türkiye’nin istikrarının aleyhine kullanacaklar pusuda beklemektedir. Ve bunlar kimdir." diye konuştu.

Bakan Soylu, "Kimler de olduğu belli, kim var Gezi olaylarının içerisinde FETÖ var, kim var gezi olaylarının içerisinde LGBT var, kim var gezi olaylarının içerisinde PKK var. PKK paçavrası Taksim’de Atatürk Anıtı’nın üzerine asıldı. Kim var Gezi olaylarını içerisinde yani Türkiye’nin iktidarını değiştirmek isteyen güçlü sermaye yapıları var. Kim var İngiliz televizyonları var, Alman televizyonları var, Amerika var. Bütün bunların tamamını bugün biz karşı tarafta görüyoruz" iddiasında bulundu.