Bakan Uraloğlu ilk ziyaretini Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne yaptı! Bu köprü bir fedakarlık öyküsü: Met-Gün İnşaat devlete kar ettirdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ilk ziyaretini, Adana'daki trafik yükünü büyük ölçüde azaltan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne yaptı. Met-Gün İnşaat'ın yapımında fedakarlık gösterdiği ve zarar etme pahasına inşa ettiği köprüyle ilgili Bakan Uraloğlu "Öncelikle bir mühendis, yönetici olarak şunu ifade etmek istiyorum böyle bir köprü inşaatında çalışmak olmak ve trafiğe açmış olmanın gurunu hazzını yaşıyorum. Bu milli servettir." dedi.

Met-Gün İnşaat, Türkiye tarihinde ilk kez zarar etme pahasına kamu ihalesini tamamladı. 1 milyar 350 milyon TL'ye mal olan Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün iş gücü, demir çelik fiyatlarındaki artış göz önünde bulundurulduğunda bugünkü maliyeti 5 milyar TL. Yapılan ihaleyle devlet ilk kez bir kamu ihalesinde kar etmiş oldu. 

BAKAN URALOĞLU İLK ZİYARETİNİ ADANA 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ'NE YAPTI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ilk ziyaretini, Adana'daki trafik yükünü büyük ölçüde azaltan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne yaptı. Bakan Uraloğlu "Öncelikle bir mühendis, yönetici olarak şunu ifade etmek istiyorum böyle bir köprü inşaatında çalışmak olmak ve trafiğe açmış olmanın gurunu hazzını yaşıyorum. Türkiye'de kendi sınıfında 4. köprümüz. Mühendislik disiplininin katkı sağladığı bir köprü ve 27 Nisan'da trafiğe açtık. Bu milli servettir. Bunu en iyi şekilde efektif olarak kullanmamız lazım." dedi.

"YAKLAŞIK 1,5 MİLYON ARAÇ BURAYI KULLANDI"
"Adana'mızın trafiğini rahatlatmaya çalıştık" diyen Bakan Uraloğlu  "Şu ana kadar yaklaşık 1,5 milyon araç burayı kullanmış durumda. Şehir hastanesi, üniversite, stadyum, bunların otoyola bağlantısı noktasında çok ciddi bir hizmet veriyor. Bu hizmetle beraber yine Adana'nın iki yakasını çok önemli bir şekilde tekrar birleştirmiş olduk. Elimiz Adana'nın üzerinde hep olacak. Burası büyükşehir belediyesinin durdurduğu bir çalışmaydı. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla çok hızlı bir şekilde bitirdik, trafiğe açtık. Bundan sonra da elimiz Adana'nın üzerinde olacak. Türkiye yüzyılında ilk kabine üyesinden biri olmam ilk ziyaretimi Adana'ya yapmamdan duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum." ifadelerini kullandı. 

MET-GÜN İNŞAAT DEVLETE KAR ETTİRDİ
Köprünün yapımındaki fedakarlık öyküsünü Taşkın "Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü bir fedakarlık öyküsüdür. Yapımında kullanılan çelikle 4 Eyfel Kulesi dikmek mümkün. Türkiye'nin uzunluğuyla en büyük dördüncü köprüsüdür. Hüseyin Sözlü döneminde yapımına başlandı, seçimler yapıldı Zeydan Karalar seçildi. Karalar 'para yok, bu köprüyü yapamayız' dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı devreye girdi, üstlenici firmada bu köprüyü yaparken açıkçası zararına hareket etti. Bir fedakarlık, ciddi bir zarar sözkonusu olmasına rağmen Met-Gün firması 'yapacağız' diyerek hareket etti." sözleriyle anlattı.