Bakan Vedat Bilgin, Temmuz ayını işaret etti! Emekli aylıkları ve asgari ücrete zam gelecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli maaşı ve asgari ücretin yeniden düzenleneceğini ifade etti. Bilgin, kamu işçileri ile gerçekleşen toplu görüşmelerde sona yaklaşıldığını belirterek, “İşçilerimizin mutlu olacakları düzeyde gerçekleşeceğini şimdi söyleyebilirim” dedi.

Bakan Vedat Bilgin, Temmuz ayını işaret etti! Emekli aylıkları ve asgari ücrete zam gelecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, AK Parti’nin Ankara mitingi öncesin TRT Haber’e açıklamalarda bulundu. Bakan Vedat Bilgin, vatandaşları yakından ilgilendiren asgari ücret, emekli maaşları ve kamu işçileri ile gerçekleşen toplu görüşmeler hakkında konuştu.

“ASGARİ ÜCRETİ YENİDEN DÜZENLEYECEĞİZ”

Vedat Bilgin, asgari ücretin yeniden düzenleneceğini belirterek şunları söyledi: "Ne kadar reel kayba uğramıştır asgari ücretliler onu hesap ederek Temmuzda yeniden düzenleyeceğiz. Kamu çalışanlarına yılbaşında enflasyon farkı ve yaklaşık yüzde 14 bir refah payı verdik. Şimdi Temmuzda yeniden onu düzenleyeceğiz. Bu aynı zamanda emeklileri de kapsayan bir şey."

“EMEKLİLERİ TATMİN EDECEĞİ BİR DÜZENLEME GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye yükseltildiğini anımsatan Bilgin, emeklilerin tatmin olacağı şekilde bu maaşın düzenleneceğini belirtti. Bilgin, "Önümüzdeki günlerde yapacağımız düzenleme ile de 7 bin 500 TL'nin üzerinde aylık alan maaş alan aylıkları o düzeyde olan emeklilerin de tatmin edeceği bir düzenleme gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

KAMU İŞÇİLERİNİN MAAŞI

Vedat Bilgin, kamu işçileri ile gerçekleşen toplu görüşmelerde de sona yaklaşıldığının bilgisini vererek, "Devlet olarak işçi ve işveren sendikalarının taleplerini birlikte müzakere ederek en uygun çözümü bulacağız. İşçilerimizin mutlu olacakları düzeyde gerçekleşeceğini şimdi söyleyebilirim. Önümüzdeki hafta müzakereler neticelenir diye ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.