Bakan Yardımcısı Aydın müjdeyi verdi: Deprem bölgesine yeni istihdam

Adıyaman Valiliği’nde istihdam toplantısına katılarak açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı Ahmet Aydın, "Yeni çalışmalarımız var. Şu anda yönetmelik taslağı hazırlanıyor. İşbaşı eğitim ile ilgili bu işi daha da kolaylaştıracak, esnafımızı, işçimizi, işverenimizi daha da rahatlatacak, istihdamı arttıracak yeni müjdelerimiz de yakın zamanda olacak” diye konuştu.

Bakan Yardımcısı Aydın müjdeyi verdi: Deprem bölgesine yeni istihdam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İş-Kur ve SGK kanalıyla deprem bölgesinde bugüne kadar ciddi katkılar sağlandığını vurgulayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı Ahmet Aydın, ‘işbaşı eğitim’ ile ilgili yeni bir yönetmelik taslağının hazırlandığını ve istihdamı artıracak yeni müjdeler olacağını kaydetti.

İL GENEL MECLİSİNİ ZİYARET ETTİ

Ahmet Aydın, Adıyaman Valiliği’nde istihdam toplantısına katıldıktan sonra, belediye, il genel meclisini ziyaret ederek, Organize Sanayi Bölgesi’nde işadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle toplantı yaptı. Burada işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin sorun ve taleplerini dinleyen Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, daha sonra işletmeleri gezdi.
İşçilerle sohbet eden Bakan Yardımcısı Aydın, burada gazetecilere açıklamada bulundu.

"YENİ MÜJDELERİMİZ DE YAKIN ZAMANDA OLACAK"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Aydın, “Özellikle İş-Kur ve SGK’dan deprem bölgesi için bu güne kadar çok ciddi destekler sağlandı. Yani mücbir sebep ilan edilerek, borçların ödenmesi ertelenmesi, sağlık ve sigorta primlerinin ödenmesi noktasında ciddi kolaylıklar, avantajlar deprem bölgesine sağlandı. İş-Kur marifetiyle Kısa Çalışma Ödeneğinden tutunda, çıkan nakdi desteklere kadar pek çok desteği deprem bölgesine sağladık. Ama yeni çalışmalarımız da var. Şu anda yönetmelik taslağı hazırlanıyor. İşbaşı eğitim ile ilgili bu işi daha da kolaylaştıracak, esnafımızı, işçimizi, işverenimizi daha da rahatlatacak, istihdamı arttıracak yeni müjdelerimiz de yakın zamanda olacak” dedi.