Bakan Yumaklı tv100'e özel açıklamalarda bulundu! "Üreticilerimize 14 milyarlık destek aktardık"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, deprem bölgesinde tv100'e özel açıklamalarda bulundu. Yumaklı, deprem bölgelerinde tarımın olumsuz etkilenmediğini ve çiftçilere destek sağlandığını duyurdu. Bakan Yumaklı, "Geçtiğimiz yılın Ocak ayında Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvuran çiftçi sayısında 8 binlik bir artış yaşandı. Kendi topraklarına sahip çıkan çiftçilerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz" ifadelerini kullandı.

6 Şubat 2023'te meydana gelen ve Kahmaranmaral merkezli 11 ili etkileyen asrın felaketinin üzerinden tam 1 geçti. 

Büyük depremlerde özellikle Hatay ve Kahramanmaraş yerle bir olurken tv100 asrın felaketine özel bir yayın gerçekleştirdi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tv100'e konuk oldu ve özel açıklamalarda bulundu. 

 Yumaklı'nın açıklamaları şu şekilde:

"Hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet diliyorum. Depremin 1. gününden itibaren bütün kapasitemizle sahada olduk. 5 binin üzerinde ağır iş makineleri görevdeydi. 15 binin üzerinde arkadaşımız sahada arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

"ÜRETİCİLERE 14 MİLYARLIK DESTEK"

Bu süreç içerisinde üreticilerimize 14 milyarlık destek aktardık. Koordineli çalışmalarla hayvansal, bitkisel üretim yapan üreticilerimizin ihtiyaçları da karşılandı.

"TARIMSAL BİR PROBLEM OLMADI"

Türkiye'deki tarımsal faaliyetlerinin yapıldğı 11 ilde herhangi bir problem olmadı. Hayvansal kayıpları olan vatandalarımız vardı. 5 bin 800'e yakın büyükbaş, 43 bin küçükbaş, 26 bin arılı kovan, 500 küsür bin kanatı hayvan teslim ettik . Üretimin aksamaması için bakanlığımız her şeyi yaptı. Üretcilerimiz de bir an bile üretim yapmaktan geri durmadılar.

"ÇİFTÇİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Geçtiğimiz yılın Ocak ayında Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvuran çiftçi sayısında 8 binlik bir artış yaşandı. Kendi topraklarına sahip çıkan çiftçilerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz."