Bakanlık açıkladı, personel alımı başladı! Bakanlık kaç personel alacak?

Bakanlıktan iş arayanları sevindiren bir haber geldi. Adalet Bakanlığı sınavla personel alımı yapacak. Peki bakanlık personel alımı başladı mı? Bakanlık personel alımı ne zaman? Bakanlık personel alımı başvuru nasıl yapılır? Bakanlık iş ilanları nelerdir? Bakanlık iş başvurusu nasıl yapılır?

Bakanlık açıkladı, personel alımı başladı! Bakanlık kaç personel alacak?

Adalet Bakanlığı’ndan iş arayanlara müjdeli haber geldi. Resmi Gazete’nin çeşitli ilanlar sayfasında yayınlanan ilana göre Adalet Bakanlığı personel alımı yapacak. Peki Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman? Adalet Bakanlığı kaç personel alacak? Adalet Bakanlığı personel sınavı ne zaman?

Adalet Bakanlığı personel sınavı ne zaman?

Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre, Adalet Bakanlığı personel alımı yapacağını duyurdu. Adalet Bakanlığı personel alım sınavı 25 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşecek. ÖSYM tarafından yapılacak olan 25 Arlık Pazar tarihli sınav, Ankara’nın Çankaya ve Yenimahalle ilçeleri olmak üzere iki sınav merkezinde yapılacak.

Bakanlık personel alımı başvurusu nasıl yapılır?

Adalet Bakanlığı personel alımı için başvuracak adaylar 10 – 16 Kasım tarihleri arasında ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden alınacak. Personel alımı için geç başvuru günü 24 Kasım olarak belirlendi.

Adalet Bakanlığı kaç personel alacak?

Yayınlanan ilana göre bakanlık 500 personel alacağını duyurdu. 500 icra müdürü ve icra müdür yardımcısı arayan Adalet Bakanlığı, 5 – 9’uncu kadrolara alım yapacak. Alımlar açıktan ve naklen olacak. Adayların “Adalet Bakanlığı İcra Personelinin Sınav, Atama, Nakil, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği”nin 3’üncü maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekecek.