Bakanlık destek ödemesini duyurdu! PTT'den bin 250 TL ödeme! Son tarih açıklandı!

Devlet tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla Aile Destek Programı kapsamında ödemeler yapılmaya devam ediyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yapılan ödemeler için başvurular sürüyor. Destek ödemesinden daha fazla yararlanmak için bir an önce başvuru yapmak gerekiyor. Peki, destek ödemesinden kimler faydalanacak? İşte destek ödemesine ilişkin tüm detaylar...

Bakanlık destek ödemesini duyurdu! PTT'den bin 250 TL ödeme! Son tarih açıklandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Destek ödemeleri için başvuru yapan kişilerin şartları karşılaması halinde ödeme hemen yapılıyor. Sosyal destek ödemesine başvurular e-Devlet üzerinden kolayca yapılabiliyor. Ödemeler PTT aracılığıyla 850 TL ile bin 250 TL arasında yapılıyor. 

Destek ödemesinden kimler yararlanacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile Destek Paketi kapsamında yapılacak ödemeler hakkında açıklamalarda bulundu. Yanık, destek ödemelerinden emeklilerinde yararlanacağı açıkladı ve şunları ekledi: 

'Desteğimizi hayata geçirirken faydalanıcı yelpazesini oldukça geniş tuttuk. Bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programı'na hanede yaşayan sayısı fazla olan düşük gelirle çalışan, emekli ve emeklilerimizin dul ve yetimlerini de dahil ettik. Genel şartları taşımaları ve hanede kişi başına düşen aylık gelirin net asgari ücretin 1/3'ünden az olması şartıyla SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri ile bunların dul ve yetimleri faydalanabilecek.' 

Bakanlık destek ödemesini duyurdu! PTT'den bin 250 TL ödeme! Son tarih açıklandı! - Resim : 1

Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşen Kabine Toplantısı ardından kameralar karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, konu başlıklarından biri de Türkiye Aile Destek Programı oldu. Cumhurbaşkanı, konuya ilişkin yaptığı açıklama da, '(Türkiye Aile Destek Programı) Bu ay 3 milyon haneye 3,8 milyar lira nakdi kaynak aktarımı yapacağız. 'Kasım ve aralık aylarındaki tutarı 20,5 milyar liraya ulaşan sosyal destek ödemeleri yeni yılla birlikte katlanarak artacaktır.'' dedi.

Aile Destek Programı'na nasıl başvurulur?

Aile Destek Programı'ndan faydalanmak isteyenler, başvurularını e-Devlet Kapısı üzerinden çevrimiçi olarak veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilir.

Bakanlık destek ödemesini duyurdu! PTT'den bin 250 TL ödeme! Son tarih açıklandı! - Resim : 2

Aile Destek Paketi başvuruları için son tarih belli oldu

Aile Destek Programı kapsamında ödemeler 850 TL ile bin 250 TL arasında değişmektedir. Ödemeler, en fazla 12 ay süreyle yapılacaktır. Program kapsamında yapılacak 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olacak, bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir.

Aile Destek Paketi başvuru şartları

Aile Destek Programı'ndan faydalanmak isteyen kişiler için şartlar belli olmuştu. 12 ay boyunca ödenecek bu yardım için işte şartlar;

- Türk vatandaşı olmaması,

- Mavi Kart sahibi olması,

- Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

- 18 yaşından küçük olması,

Bakanlık destek ödemesini duyurdu! PTT'den bin 250 TL ödeme! Son tarih açıklandı! - Resim : 3

Aile Destek Programı'ndan faydalanamayacak kişiler

Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

Aile Destek Ödemeleri ne kadar, kaç TL?

Bakan Yanık; '450-600 lira olan destek tutarımızı 850-1.250 liraya yükseltiyoruz. Çocuk Destek Bileşeni kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 lira aralığında destek vereceğiz. Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 lira, 3 çocuklu hanelere 450 lira, 4 çocuklu hanelere 550 lira, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 lira ilave destek sağlayacağız. Yeni tutarlar da kasım ayı ödemelerine yansıtılacaktır.' ifadelerini kullandı. Kişi başına düşen aylık gelir aralığı (TL) ve Aylık Destek Tutarı (TL) 450 TL ve altı: 1.250 TL 450 TL üzeri, 911,15 TL ve altı: 1.100 TL 911,15 TL üzeri, 1372,30 TL ve altı: 950 TL 1372,30 TL üzeri, 1833,45 TL'den az: 850 TL 850 ile 1.250-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir.