Bakanlık duyurdu! 65 yaş üstü faydalanacak! Artık bu hizmetten ücret alınmayacak!

Bakanlık tarafından 65 yaş üzeri vatandaşları ilgilendiren bir gelişme yaşandı. 65 yaş ve üzerinde olan vatandaşlar artık ücretsiz bir şekilde faydalanabilecek. Peki, 65 yaş üstü bireylerin ücretsiz olarak faydalanacağı hizmet nedir?

Bakanlık duyurdu! 65 yaş üstü faydalanacak! Artık bu hizmetten ücret alınmayacak!

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son bilgiye göre, 65 yaş üstü vatandaşları ilgilendiren yeni bir hizmet açıklandı. Pek çok kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan hastalığın aşısıyla alakalı yapılan açıklamayla birlikte vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Uzmanlar tarafından önerilen bu aşı, hastalıktan büyük ölçüde korunmayı sağlıyor. Peki bu aşı ücreti ne kadar? Aşı ccretli mi?

Pnömani, yani halk arasında bilinen adıyla Zatürre, yakalandıktan sonra hastaları zorlu bir ölüme götüren tehlikeli bir hastalıktır. Zatürreden korunmanın önemli yolu ise aşılanmaktır. 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlara, sık sık zatürre aşısının öneminden bahsediliyor. 

Bakanlık duyurdu! 65 yaş üstü faydalanacak! Artık bu hizmetten ücret alınmayacak! - Resim : 1

Sağlık Bakanı Zatürre aşısına ilişkin açıklama yaptı

Sağlık Bakanlığı, artık zatürre aşısının risk grubunda olan yetişkinlere ücretsiz bir şekilde yapılmasına karar verdi. 65 yaş üzerinde olan kişiler ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar hekimlerin uygun görmesi halinde ücretsiz olarak zatürre aşılarını yaptırabilecek.

Bakanlık duyurdu! 65 yaş üstü faydalanacak! Artık bu hizmetten ücret alınmayacak! - Resim : 2

5 yıl koruyucu 

Zatürre aşısı, Sağlık ocakları tarafından 2 aydır ücretsiz bir şekilde yapılıyor. 2 yaş ve üzerindeki çocukların yanı sıra yetişkinlerde tek doz yapılması yeterli oluyor. Aşının 5 yıl koruyuculuğu sürerken 5 yıl sonunda yenilenmesi gerektiği vurgulanıyor.