Bakanlık duyurdu! Bir yıl boyunca ödenecek! PTT'den 15 gün içinde alınıyor!

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yapılan ödemeler, devam ediyor. Elektrik, doğal gaz ve gıda yardımlarıyla birlikte kira yardımlarının da yapıldığı duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemenin, kirasını ödemekte zorlanan vatandaşlar için başlatıldığı vurgulandı.

Bakanlık duyurdu! Bir yıl boyunca ödenecek! PTT'den 15 gün içinde alınıyor!

Devlet tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla ihtiyaç sahibi hanelere yapılan ödemelerden biri de kira yardımıdır. Kira ödemesini yaparken zorlanan vatandaşlara, bakanlığın yaptığı bu ödeme ile vatandaşların yüklerini hafifletmek amacıyla yapılıyor. Tüm dünyanın ve ülkemizin de ekonomik olarak sorunlarının olduğu bu dönemde, dar gelirli hanelerin geçim sıkıntısına bir nebze destek sağlanıyor.

Kira yardımına nasıl başvurulur?

Kira yardımından faydalanmak için e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapılabileceği ve kira ödemesi tutarlarının illere göre değişiklik gösterdiği, kira yardımından kimlerin yararlanabildiği ifade edildi. 

Kira yardımı Bin 500 TL'ye kadar çıkıyor

Devlet tarafından dar gelirli ailelere yapılan destek ödemeleri, büyük ilgi görmeye devam ediyor. Ekonomik olarak zor bir dönemden geçerken, kiralarını ödemekte güçlük çeken hanelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, destek ödemesi yapıyor. Ödemeler 12 ay boyunca devam ederken ödeme tutarının bin 500 TL'ye kadar çıktığı vurgulandı. Bakanlığın yaptığı bu ödemelerin tutarları, illere göre değişiklik gösteriyor. 

Kira yardımında kimler faydalanabilir?

Kira yardımından yararlanmak isteyenlerde bazı şartlar arandığı ifade edildi. Bu şartlar ise şöyle:

- Sigortalı olmamak

- Emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almıyor olmak

- Mal varlığına sahip olmamak

- Gelir testi sonucunda fakirlik sınırının altında bulunmak

- Düzenli bir gelire sahip olmamak