Bakanlık duyurdu! Doğal gaz ödemeleri arttı! Başvuru detayları açıklandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklamaya göre, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere ilaç gibi gelecek yardım paketi duyuruldu. Bakan Derya Yanık, hem ev sahiplerinin hem de kiracıların başvuru yapabileceğini ifade etti. Geçen yıllarda da yapılan doğal gaz yardımının tutarları arttı. Peki, doğal gaz yardım paketinin kapsamı nedir? Doğal gaz yardımı ne kadar ödenecek? Doğal gaz destek ödemesinin başvuru detayları neler?

Bakanlık duyurdu! Doğal gaz ödemeleri arttı! Başvuru detayları açıklandı!

Bakan Yanık yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan sosyal destek ödemeleri ile alakalı detayları kamuoyuyla paylaştı. Dar gelirli ailelere yapılan doğal gaz yardımının önceki senelerde bin 150 TL olarak ödendiğini, ancak artan doğal gaz fiyatları nedeniyle yardım tutarının da arttırılmasına karar verildiğini açıkladı.

Doğal gaz yardımından 311 bin hane faydalanacak

Geçen yıllarda 415 ile bin 150 TL arasında ödenen doğal gaz destek ödemelerinde güncelleme yapıldı. Son alınan karar göre, doğal gaz destek ödemeleri bu yıl en az 900 TL, en fazla 2.500 TL olacağı paylaşıldı. Aynı zamanda yardım paketine ev sahiplerinin yanı sıra kiracıların da başvuru yapabileceği 311 bin hanenin bu yardımdan faydalandığını, bu yıl yapılan yeni düzenlemeler ile beraber daha fazla vatandaşa destek ödemesinin ulaşmasının amaçlandığı belirtildi.

Doğal gaz yardımı başvuru detayları

Hem ev sahibi hem de kiracıların başvuru yapabileceği doğal gaz yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden ve bulunduğunuz il veya ilçede ki SYDV şubeleri aracılığıyla yapılabileceği vurgulandı. Destekten faydalanmak isteyen vatandaşların;

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,

- Doğalgaz alt yapısı olan il ilçelerde ikamet ediyor olması,

- İkamet ettiği yerde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği olması,

- Mesken abone grubunda olması gerekiyor.

Başvuru için e-Devlet sisteminde “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” yazmanız ve çıkan ilk sonuca tıklamanız gerektiği paylaşılırken bu sayfada karşınıza çıkan adımları takip ederek başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.