Hamsi fiyatları, vatandaşın yüzünü güldürdü

Karadeniz'de balık av sezonunun 4 ay önce açılmasının ardından son dönem bol avlanan hamsinin fiyatları vatandaşın yüzünü güldürdü.

Hamsi fiyatları, vatandaşın yüzünü güldürdü

Trabzon'da yaklaşık 4 ay önce yeni av sezonunun açılmasının ardından avlanan hamsinin bolluğu balık fiyatlarını da düşürdü. Hafta sonu tezgahları süsleyen hamsi 10 ila 15 liradan satılıyor.

Ortahisar ilçesindeki Trabzon Balık Pazarı'nda istavrit ve mezgitin kilogramı 15-20, hamsinin 10-15, çinekopun ise 40-50 liradan satışa sunuluyor.

Moloz mevkisinde balık satışı yapan Yakup Bektaşoğlu, AA muhabirine, bu sezon hamsinin oldukça bol ve kaliteli olduğunu söyledi.

Hamsinin fiyatından hem kendilerinin hem de müşterinin memnun olduğunu belirten Bektaşoğlu, "Hamsi dediğiniz zaman Trabzon akla gelir. Hamsiyle yatar, hamsiyle kalkarız. Hafta sonu olması nedeniyle vatandaşlar, tava ve ızgara yapmak üzere balık alıyorlar. Yaklaşık 20 liraya 4 kişilik aile doyuyor" dedi.

Balık halinde toptancılık yapan Muzaffer Özsandıkçı da "Hamsi hala çıkmaya devam ediyor. Palamut olmadı, bu sene hamsi bereketi var. Tezgahta hamsinin fiyatı 10-15 lira arasında değişiyor. Bu yıl hamsiye doymak isteyen herkesi bekliyoruz" diye konuştu.

Erzurum'dan hafta sonu gezmek için Trabzon'a gelen Leyla Tataroğlu da arkadaşlarına hediye olarak hamsi aldığını belirterek, "Deniz hasreti çekenler için en güzel mekanlar Trabzon'da diyebilirim. Buraya gelenler balık almadan gitmesinler, Trabzon'dan Erzurum'da yemek için arkadaşlara hamsi hediye edeceğim" dedi.