Balık avlamak için girdiği denizden bir daha çıkamadı! Acı haber geldi

Bartın’ın Amasra ilçesinde balık avlamak için zıpkınla denize giren Mehmet İlker Girgin (41), bir daha çıkamadı. Yapılan ihbar üzerine olay yerine gelen DEGAK-3 Dalgıç ekibi, Girgin’in cansız bedenine ulaştı. Girgin’in dalış sırasında vurgun yemiş olabileceği değerlendiriliyor.

Balık avlamak için girdiği denizden bir daha çıkamadı! Acı haber geldi

Alınan bilgilere göre olay Amasra ilçesi Bozköy sahilinde yaşandı. Ailesiyle İstanbul’dan Bartın’a tatile gelen Mehmet İlker Girgin (41), zıpkınla balık avlamak için denize daldı.

DENİZDEN ÇIKMADI

Girgin’in bir süre denizden çıkmaması üzerine aile yardım çağrısında bulundu.Bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekiplerle birlikte 112 ekipleri sevk edildi.

ACI HABER GELDİ

Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığına bağlı bot ile birlikte DEGAK-3 Dalgıç ekibi tarafından başlatılan arama çalışmaları sonucunda Girgin’in cansız bedenine sahilin yaklaşık 100 metre açığında ulaşıldı.

DALIŞTA VURGUN YEMİŞ OLABİLECEĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Zıpkınla dalış sırasında vurgun yemiş olabileceği değerlendirilen Girgin’in cansız bedeni dalgıç ekiplerince kıyıya çıkarıldı. Ambulansa alınan Girgin’in cenazesi otopsi için Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

DALIŞTA VURGUN YEMEK

Suya dalan kişide basıncın artmasıyla birlikte kan basıncında önemli oranda artış yaşanır. Bu artışa paralel olarak, vücut ısısında düşüş, kalp ritminde ise hızlanma meydana gelir. Bu belirtiler uzun süre devam ettiğinde kişi, bilinç kaybı yaşar. Vurgun yeme denilen rahatsızlık, 30 metreden sonra oluşmaktadır.