Balık kovanın içerisinde bir sağa bir sola doğru yüzüyordu. Kafasını kovaya doğru eğenler aşağıda olanları görünce şaştı kaldı

Ufak bir kovanın içinde yüzen bir balığa dikkatli bakanlar hiç de sıradan olmadığını hemen anladı. Bir sağa bir sola yüzerken sadece bir hayvana özgü o hareketi yaptı. Herkesin gözleri fal taşı gibi açıldı.

Çok büyük olmayan bir kovada yüzen ufak bir balık uzaktan bakıldığında çok sıradan görünebilir. Ama onu diğer balık türlerinden ayıran müthiş bir özelliği var. Bu özellik sadece karada yaşayan bukalemunlarda görülüyordu. Şimdi bu balık türünde de ortaya çıktı.

RESİFLERDE YAŞAYAN BENZERSİZ BİR TÜR

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda parlayan kiremit balığı yani Hoplolatilus chlupatyi görüyoruz. Bu balık hızlı renk değiştirme özelliğiyle resiflerde yaşayan benzersiz bir türdür.

HIZLICA RENK DEĞİŞTİREBİLİYOR

Kovanın içinde, sadece birkaç saniyelik bir video da bile en az 5-6 farklı renk tonuna bürünen bu canlıyı ilk kez görenler büyülendi. Videoya yapılan yorumlarda renk değiştirme özelliğinin sadece bukalemunlarda olduğunu düşünenlerin sayısı bir hayli fazlaydı. İnsanlar hem şaşkınlıklarını hem de büyülendiklerini açıkça belirtti.