Balıkçı kadın tarafından sel suları arasında akıp giderken çekip alındı... Balığı görenler şaşkınlıktan dişlerini gıcırdattı

Hindistan'ın Haydarabad kentinde aşırı yağış meydana gelmesinin ardından sel oluştu. Bir balıkçı kadının sel suları arasında fark edip çektiği şeytan balığının görüntüsü ise izleyen herkesin dişlerini gıcırdatmasına neden oldu.

Balıkçı kadın tarafından sel suları arasında akıp giderken çekip alındı... Balığı görenler şaşkınlıktan dişlerini gıcırdattı

İklim dengesinin bozulmasıyla birlikte ülkelerde aşırı yağışlar ve su baskınları görülme oranlarında artış yaşandı. Hindistan'ın Haydarabad kentinde meydana gelen sel felaketi sırasında yaşanan ilginç olay ise dikkatleri üzerine çekti.

SEL SULARINDA SÜRÜKLENİYORDU 

Selden etkilenen kentte yaşayan bir kadın, sel sularında sürüklenirken fark ettiği balığı hemen oltasıyla çekip bir çırpıda aldı. Ama bu balık sıradan bir balık değildi. 

GÖRENLER ŞAŞKINLIKLA KARŞILADI

Çünkü bu balık şeytan balığıydı ve Hindistan bölgesinde pek rastlanmıyordu. Peki şeytan balığı hakkında bildiklerimiz neler? 

Erişkinleri 10-12 kg ağırlığa ve 90 cm boya ulaşabilirler. Derinliği 200 m kadar olan kayalık bölgelerde yaşarlar. Orfozla genellikle karıştırılır, fakat züber orfozdan farklı olarak sürüler halinde yaşar ve yer değiştirir. Oldukça yırtıcı ve avcı olan bu balıklar küçük  balık sürülerine saldırırlar.

İşte kadının tuttuğu balık:

Balıkçı kadın tarafından sel suları arasında akıp giderken çekip alındı... Balığı görenler şaşkınlıktan dişlerini gıcırdattı - Resim : 1