Balıkçı, oltasını milyonlarca yıl öncesinde attığını sandı. Suyun içinden çıkan şey tarih öncesinden günümüze gelmiş gibiydi. Acil kayda alındı

Teknesiyle açılan balıkçı, bir noktada durdu ve oltasını suya attı. Balık tuttuğunu fark edince oltayı çekti ancak oltanın ucundaki şey adamı hayrete düşürdü. Balıkçı, sanki oltasını milyonlarca yıl öncesinde attı ve suyun içinden çıkan şey tarih öncesi bir yaratık çıktı. Günümüzde görülebilecek en tuhaf canlılardan biriydi. Acil kayda alındı.

Tekneyle balık tutmaya giden balıkçı hayatının en ilginç günlerinden birini yaşayacağından habersizdi. Oltasını attıktan bir süre sonra oltasını çekmesi gerektiğini anladı. Oltayı çekti ve oltanın ucundaki şey adamı hayrete düşürdü. Çünkü oltanın ucundaki canlı, milyonlarca yıl önce sularda yaşamış gibi görünüyordu. Balıkçı, suyun içinden çıkan tarih öncesi yaratıklarını andıran canlıyı acil kayda aldı. Tuhaf ağız yapısı ve bıyık gibi uzunan burunları dikkat çekti. İlginç görüntüler, sosyal medyada binlerce kez izlendi.

Balıkçı, oltasını milyonlarca yıl öncesinde attığını sandı. Suyun içinden çıkan şey tarih öncesinden günümüze gelmiş gibiydi. Acil kayda alındı - Resim : 1

TARİH ÖNCESİ BALIK

Balıkçının sularda yakaladığı ve tarih öncesi canlıları andıran bu balık, aslında bir Mersin balığıdır. Ağızlarının önünde alt tarafta dört bıyık bulunan uzun burunları vardır ve yüzgeçleri köpekbalığına benzer ve dikenleri yoktur. Mersin balıklarının sırtları koyu kahverengiden griye, göbekleri beyazımsıya doğru değişir ve tek bir sırt yüzgeci kuyruğa doğru iyice geriye doğru yerleştirilmiştir.