Balıkçılar kendi elleriyle sonumuzu hazırlıyorlar ama haberleri yok. Yılan balıklarıyla ilgili ürküten haber

Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da yaşayan balıkçılar, büyük eyalet Nova Scotia'nin nehirlerinde yasaklanmasına rağmen avcılığa devam ediyorlar. Yılan balığı nüfusunun hızla azaldığı belirtilerek, kaçak avcıların faaliyetlerine hızla son vermesi talep ediliyor.

Balıkçılar kendi elleriyle sonumuzu hazırlıyorlar ama haberleri yok. Yılan balıklarıyla ilgili ürküten haber

Dünya genelinde balık nüfusunu korumak ve balık çeşitliliğini gelecek nesillere aktarmak isteyen hükümetler, balık avcılığına yasaklar uyguluyor. ABD ve Kanada'da da balık avlanma dönemleri bulunuyor. Kanada'nın  büyük eyaletleri arasında yer alan Nova Scotia'de yılan balığının bol olduğu bölgelerden gelen son haberler doğa severlerin tepkisine neden oldu. Yerel gazeteciler, avlanma yasağının olmasına rağmen balıkçıların yasak yokmuş gibi yılan balığı avlamaya devam ettiklerini yazdılar. 

DOĞA İÇİN ÇOK KÖTÜ BİR ETKİ

Ancak uzmanlar, kaçak avcıların bilmeden hem kendilerine hem de doğaya büyük zararlar verdiğini dile getiriyor. Çünkü yasak döneminde avlanan balıklar, yumurtalamayı etkilemesi nedeniyle yeni balık oluşumlarının önüne geçiyor. Bu sayede de bölgedeki balık nüfusunda ciddi azalmalar meydana geliyor. Doğa açısından da bu durum olumsuz etki yaratıyor.