Balıkesir'de hayvan katliamı!

Balıkesir'in Sahil Mahallesi'nde 16 köpek zehirlenerek öldürüldü. Hayvan katliamına tepki gösteren AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, "Hayvan katliamı yapanların cezalandırılması için mücadele edeceğiz. Bu tür durumlara sessiz kalmayacağız" diye konuştu.

Balıkesir'de hayvan katliamı!

Köpeklerin Belediye tarafından zehirlendiği iddialarıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, birkaç gün önce gerçekleşen olayı sosyal medyadan duyurduğunu söyledi.

Canbey, hayvanlara barınak yapmak, bakmak yerine zehirlenmesinin daha kolay geldiğini aktararak, şunları dile getirdi:

"Hayvanseverler bu konuyu Belediyeye taşıdıklarında, görevden alınan belediye başkanı sosyal medyadan hakaretamiz kelimeler kullanıyor. Tabii hayvanseverler tepki gösterdiler, ben de açıklama yaptım. Bu hayvanlara bakmak, kısırlaştırmak, onlara barınak yapmak gerekiyor. Bu hayvanları öldürmek yerine onlara sahip çıkmak gerekiyor. Hayvan katliamı yapanların cezalandırılması için mücadele edeceğiz. Bu tür durumlara sessiz kalmayacağız. Balıkesir'de doğaya, hayvana ve insana zarar veren herkesin karşısındayız. O hayvanlar sahipsiz olabilirler ama kimsesiz değiller."

"Belediye zehirledi" iddialarına Erdek Belediyesi'nden yanıt

Sosyal medyada köpeklerini belediye tarafından zehirlendiği paylaşımları üzerine Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı da bir açıklama yaparak köpek ölümlerinin katil ruhlu bir şahsın, korumasız zavallı hayvanlara saldırısı olduğunu söyledi.

Yapakçı, "Mutlaka bu şahıs yakalanacaktır ve gereken en ağır ceza uygulanacaktır. Savunmasız olan bu hayvanlara yapılan şey affedilemez. Sadece Ocaklar Mahallesi'nde 2 bin 500 sokak hayvanı var. Biz bunların da bakımını yapıyoruz. 'Belediye zehirlemiştir.' gibi bize yapılan bu yakıştırma çok yanlış, bunu ayıplıyorum." ifadesini kullandı.

"16 can alındı"

Katliamın meydana geldiği Sahil Mahallesi Muhtarı Semra Baycan, hayvanlardan rahatsız olan bir vatandaşın zehirli et, kıyma parçalarını etrafa bıraktığını söyleyerek yapılanın canilik olduğunu söyledi. "Hayvanlar da inanılmaz bir şekilde acı çekerek can verdiler. Yapılan katliamdır, caniliktir, cinayettir." diyen Baycan" Bizler mahallemizde sağlık sorunu olan hayvanları Belediyemize bildiriyoruz, ekipler geliyor, gerekli sağlık kontrolünü ve tedavilerini yapıyorlar.” diye konuştu.

Her geçen gün artıyor

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Erdek temsilcisi Eva Otansev de olayın her yıl tekrarlandığını aktararak, savcılığa intikal eden olayla ilgili kararı beklediklerini dile getirdi.