Balıkesir'de yolcu otobüsü yandı: 5 ölü

Balıkesir'de yolcu otobüsü yandı.  Balıkesir Valiliği, yangında 1'i çocuk 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Otobüs yangınının kahve makinesinden çıktığı öne sürüldü.

Balıkesir'de yolcu otobüsü yandı: 5 ölü

Balıkesir'in İvrindi ilçesinde seyir halindeki yolcu otobüsünün alev alması sonucu ilk belirlemelere göre 1'i çocuk 5 kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Çanakkale Küçükkuyu ile Ankara seferini yapan Kamil Koç firmasına ait yolcu otobüsü sabah saat 11.00'de Küçükkuyu beldesinden 6 yolcu ve 3 mürettebat ile Ankara’ya doğru yola çıktı. Daha sonra Altınova Terminali’ne uğrayan otobüs buradan 8, Akçay’dan 13 ve Edremit’ten de 6 yolcu alarak yoluna devam etti.

İddiaya göre otobüs Balıkesir'e 30 kilometre uzaklıktaki Gökçeyazı mevkisine geldiğinde kahve makinesinden çıkan yangın önce otobüsün arka kısmına ardından da ön kısmına doğru yayıldı.

Bunun üzerine otobüs şoförü aracı sağ kenara çekerek, yolcuların panik yapmadan inmelerini istedi. Panikle aşağı inmeye çalışan yolculardan bazıları yaralanırken otobüsten inemeyen aralarında Elif Ata'nın 80 yaşındaki annesi Fatma Kızılgöz'ün de bulunduğu 1'i çocuk 5 kişi yanarak otobüste can verdi.

Otobüste yaralanan Saniye Yılmaz, Dursun Ata, Elif Ata, Merve Pehlivanoğlu ve Semra Başar Atatürk Devlet Hastanesine; Türkan Tansuoğlu, Ali İhsan Hamsioğlu, Elif Kurtar ve Sude Kurtar Balıkesir Devlet Hastanesine; Güler Tezel, Seher Yonter, Özgün Okur, Övgü Okur, Hüseyin Emre Kahraman ve Berra Kahraman İvrindi Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yaralılardan 4'ü taburcu edilirken yoğun bakıma kaldırılan 2 yolcudan 1'inin durumunun ağır olduğu, dumandan etkilenen ve hafif derecede yanan 9 yolcunun da tedavisinin devam ettiği öğrenildi. 

- "Annem içeride kaldı kardeşimi zor kurtardık"

Otobüse Ankara'ya gitmek için Akçay'dan binen yaralı yolculardan Elif Ata, "Ben 21 numaralı koltukta oturuyordum. Annemle kardeşim 27 ve 28 numarada tam orta kapının yanında oturuyordu. Bir anda orta kapının orada ateş topu gibi bir şey oluştu. Sonra şoför durdu kapılar açıldı. Fakat yangın tüpüyle müdahale edilmedi. Yangın tüpü yoktu yani. Ondan sonra saniyeler içerisinde bir duman yayıldı yolcular bağırışarak dışarıya çıkmaya çalıştı. Annem Fatma Kızılgöz 80 yaşındaydı benim annem içeride kaldı. Kardeşimi de zor kurtardık. Hortumla müdahale çok zor oldu koca otobüs gözümüzün önünde yandı ve annem içerisindeydi korkunç bir şeydi" dedi. 

  

Vali Yazıcı: 1'i çocuk 5 kişi hayatını kaybetti

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı yangının ardından açıklama yaptı. Vali Yazıcı yangının sebebinin henüz belirlenemediğini, yangında 1’i çocuk 5 kişinin hayatını kaybettiğini 15 kişinin ise yaralandığını söyledi.

Vali Yazıcı açıklamasında, “Ankara istikametine gitmekte olan, içinde 34 yolcu, 3 de mürettebat bulunan otobüs Gökçeyazı mevkiinde yangına maruz kalıyor. Yolcularımızdan ne yazık ki 5'i hayatını kaybetti. İlk bilgilerde 2 çocuğun hayatını kaybettiğini öğrenmiştik, ama edindiğimiz son bilgilere göre 4 yetişkin, 1 çocuk hayatını kaybetti. 15 yolcumuzu 3 değişik hastaneye sevk ettik. Bunlardan 4’ü taburcu oldu. Hastanelerde 11 yolcumuz kaldı. 1 yolcumuzun durumu ağır, diğer yolcuların durumları iyi. Yangının neden olduğu henüz itfaiye raporu hazırlanmadığı için belli değil. Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Yangında ne yazık ki kaybımız var, başımız sağolsun, yaralılarımıza geçmiş olsun. Gördüğünüz gibi yol açık, biz yaralılara müdahale etmeye devam ediyoruz. Yangının çıkış sebebiyle ilgili bir takım iddialar var, ama Cumhuriyet Savcımız da geldi. Çalışmalar henüz tamamlanmadı. O sebeple tam şu sebepten ötürü çıktı yangın diyemeyiz, ama yangının otobüsün içinden çıktığını biliyoruz. Araştırmalar devam ediyor. Şu an 17 yolcunun karakolda ifadeleri alınıyor. Otobüs sürücüsü de orada bulunuyor. Onun da ifadesi alınacak” dedi. 

Yangın kahve makinesinden çıktı iddiası

Öte yandan yolcu otobüsündeki yangınının kahve makinesinden çıktığı öne sürüldü. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yanan otobüsün yanında açıklama yaptı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'dan alınan bilgiye göre, şoförün ve muavinin verdiği ifadede yangının kahve makinesinden çıktığı iddia edildi. Başkan Yılmaz, "Otobüs şoförü aracı sağ kenara çekerek, yolcuların panik yapmadan inmeleri isteniyor. Otobüste 34 yolcu ve 3 mürettebat bulunmakta iken arabadan 29 yolcunun indiği tespit edildi. Yaralımız çok yok. Kargaşadan dolayı yaralanmalar var. Yani 5 insanımız arabada vefat etti. Savcımız şu anda olayın başında tetkikleri yapıyor.

Yolcuları, otobüs personelinin ifadeleri alınıyor.Ulaşım şirketinin listesi şu anda otobüsten inenlerin sayısı aynı. Vatandaşlarımız panik ile araçta yaralanmalara sebep olduğu ve ölen vatandaşlar alevlerden ve zehirli dumandan etkilenerek, daha sonrası alevlerin arasında kalarak vefat etmiştir. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

- "Ateşin yanına yaklaşılamıyordu"

Yaşanan olayları telefonu ile çeken Behlül Olcay ise, müdahale için gittiklerinde yapacak bir şeylerinin kalmadığını söyledi. Otobüsün yanına gittiklerinde alevlere teslim olduğunu ifade eden Olcay, “Kadınlar vardı, çığlık atıyorlardı. İçeride bir tanesinin herhalde anneannesi kaldı. Anneanne diye bağırıyordu. Keşke yardım edebilseydik. Ama ateşin yanına yaklaşılamıyordu” dedi.