Balıkesir ve Bartın'da karantina

Balıkesir'in gözde ilçelerinden Ayvalık'ta bir mahalle daha karantinaya alındı. 110 haneli 275 kişilik nüfusa sahip Beşiktepe köyüne giriş çıkış yasaklandı.

Balıkesir ve Bartın'da karantina

Balıkesir karantinadan kurtulamıyor. Daha önce iki ilçesi için karantina kararı çıkan ilde Ayvalık ilçesinin kırsal mahallelerinden 110 haneli 275 kişilik nüfusa sahip Beşiktepe köyü karantina altına alındı.

Ayvalık’ın kırsal mahallelerinden Beşiktepe, Kovid-19 vakalarının görülmesi ve çok sayıda temaslı kişi bulunması nedeniyle karantina altına alındı.

Hastalığın yayılımını önlemek amacıyla Ayvalık İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla saat 21.00’den itibaren mahallenin tüm giriş çıkışları İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesindeki ekipler tarafından kapatıldı. Mahalleye giriş çıkışların ikinci bir emre kadar yasaklandığı öğrenildi. Ayvalık’ta halen Tıfıllar ve Hacıveliler kırsal mahalleleri de karantina altında tutuluyor.

Bartın'da da 4 mahallede karantina başladı

Bir başka karantinaya alınan mahalle haberi ise Batı Karadeniz'den geldi. Bartın'ın Ulus ilçesindeki bir köyde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 4 mahallede karantina uygulaması başlatıldı.

Ulus Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, inceleme ve filyasyon çalışmaları sonucu, ilçeye bağlı Hisar köyü Değirmenyanı Mahallesi'nde Kovid-19 vaka ve temaslıları tespit edildi.

Salgının yayılmasını önlemek amacıyla İlçe Umumi Hıfzısıhha Meclisi tarafından Hisar köyü Değirmenyanı Mahallesi'nin girişinden itibaren Hocaoğlu, Alikadıoğlu, Hacıkadıoğlu ve Müyesseroğlu mahallelerinde ikinci bir karara kadar karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi. Karantinada bulunan vatandaşların temel ihtiyaçları, Vefa Destek Ekipleri tarafından karşılanacak.