Balıkları patır patır ölen kadın, protesto amacıyla tüm iç çamaşırlarını evinin önündeki direğe astı

Evinin yakınında yapılan inşaat projesi sebebiyle geçim kaynağının zarar gördüğünü ve balıklarının patır patır öldüğünü öne süren kadın, ilginç bir protestoya imza attı. Arazisine zehirli kimyasallar koyan inşaatçılara sinirlenen kadın, iç çamaşırıyla birlikte kıyafetlerini ve ayakkabılarını evinin önündeki elektrik direğine astı.

Balıkları patır patır ölen kadın, protesto amacıyla tüm iç çamaşırlarını evinin önündeki direğe astı

Tayland'ın başkent Bangkok'a yakın Samut Prakarn eyaletinden Sompong adlı kadın, arazisine zehirli kimyasallar koyan inşaatçılara öfkelenince sıra dışı bir hareket yaptı. Evinin yakınlarında başlayan inşaat projesi yüzünden, çimlerini zehirli atık suyla dolan kadının, geçim kaynağı olan balıkları öldü. Kadın, bu duruma sessiz kalmadı ve inşaat projesi yetkililerini, evinin önündeki elektrik direğine iç çamaşırlarını ve ayakkabılarını asarak protesto etti. 

Balıkları patır patır ölen kadın, protesto amacıyla tüm iç çamaşırlarını evinin önündeki direğe astı - Resim : 1

TİKTOK'TA YAYINLANDI

Kadının, protesto görüntüleri, Tay TikTok hesabı @songthaow üzerinden yayınlandı. Bazı kullanıcılar, iç çamaşırlarının batıl amaçlarla teşhir edildiğini düşündü. Bazı kullanıcılardan, “Bu külotların ne işe yaradığını biri bana söyleyebilir mi? yorumu geldi. 

Balıkları patır patır ölen kadın, protesto amacıyla tüm iç çamaşırlarını evinin önündeki direğe astı - Resim : 2

NEDEN İÇ ÇAMAŞIRLARINI ASTIĞINI AÇIKLADI

"Külotları ve ayakkabıları bu şekilde asıyorum çünkü yakındaki konut projesinden gerçekten nefret ediyorum. İnşaat başladığından bu yana bana tonlarca sorun çıkarıyor. İnşaattan gelen gürültü beni geceleri uyutmuyor ve arazime de atık su saldı. Bitki yetiştiremiyorum ve balıklarımın hepsi öldü. Ben geçimimi sağlayamıyorum!” ifadelerini kullandı.

Balıkları patır patır ölen kadın, protesto amacıyla tüm iç çamaşırlarını evinin önündeki direğe astı - Resim : 3

BİLGİLERİ GİZLİYORLAR 

Yetkili bir temsilci ile konuşmasına rağmen, şikayetlerini gidermek için hiçbir şey yapılmadığını iddia etti. Daha sonra topluluk lideri Thanadon Kaewprasert projenin ustabaşı ile temasa geçti, ancak her türlü ayrıntı gizlendi ve sonraki adımların ne olabileceği konusunda hiçbir bilgi paylaşılmadı. 

Balıkları patır patır ölen kadın, protesto amacıyla tüm iç çamaşırlarını evinin önündeki direğe astı - Resim : 4