Balıkta yeni sezon bereketi! Hamsi, mezgit...

Bu yıl sezonun açılmasından bu yana inceliği ve boyutuyla nesli tükenme endişeleri yaratan hamsi, 15 Nisan'da uygulanacak olan av yasağı öncesi balıkçıları umutlandırdı. Hamsi ile Mezgit en ucuz balıklar arasında yerini aldı.

Balıkta yeni sezon bereketi! Hamsi, mezgit...

Denizlerde balık avı yasağının başlayacağı 15 Nisan öncesi hamsinin ince çıkmasının ardından sezon sonuna doğru avlanan hamsi balıkçı esnafını şaşırttı. Trabzon’da kilosu 15-20 TL’den satılan hamsi tezgâhları süslerken diğer balık çeşitlerinin fiyatlarının da daha önceki günlere göre ucuz olması dikkat çekti.

Hamsi ile Mezgit en ucuz balıklar arasında yerini alırken, balıkçı Mehmetcan Örseloğlu, sattıkları hamsilerin sezonun son hamsileri olduğunu söyledi.

Hamsinin kilosunu 15 TL’den sattıklarını kaydeden Örseloğlu, “Şu an görünen son hamsiler diyebiliriz. Nisan 15’de yasaklar başlıyor. Artık sezon bitti sayılır. Sezon başında yani 3-4 ay güzel balıkçılık olmuştu ancak, sonrasında istenilen avcılık olmadı. Buna da şükürler olsun, inşallah gelecek sezon daha iyi olur. Mezgitinde fiyatı uygun 10-15 TL. Büyüklüğüne göre 40-50 TL’ye de satılan mezgit var. İstavrit 25 TL, Kupez 15 TL, yerli Uskumru 30 TL, Tirsi 15 TL, Çupra, Levrek, Somon 25 TL” bilgilerini verdi.

Hamside özellikle son 2-3 senede spekülasyonlar yaşandığını kaydeden Örseloğlu, “Hamside son 2-3 senedir spekülasyonlar yaşanıyor. Yaklaşık 30 yıldır bu sektördeyim. Geçtiğimiz yıllarda Mart ortalarında bol hamsi olurdu. Şimdi ise sadece görüntü vermeye başladı. Devletimizin bu konuda gereğini yapacağını düşünüyoruz. Eğer böyle devam ederse hamsiyi sadece resimlerde görürüz” diye konuştu.