Lionel Messi'den 5 yıllık imza! İşte yeni maaşı...

Barcelona ile sözleşmesinin sonuna gelen Lionel Messi, ile 5 yıllık bir sözleşme konusunda anlaşma sağlandı.

Lionel Messi'den 5 yıllık imza! İşte yeni maaşı...

Lionel MessiBarcelona kariyerine devam edecek. İspanya basınında yer alan habere göre Barcelona ile Messi, 5 yıllık yeni kontrat konusunda prensip anlaşmasına vardı.

İndirimi kabul etti

Lionel Messi, uzun süredir Barcelona ile yeni sözleşme görüşmeleri yürütüyordu. Sport'un haberine göre uzun süredir arafların 5 yıllık yeni sözleşme üzerinde anlaşmaya vardığı, Messi'nin ise maaşında yüzde 50 indirime gittiği ifade edildi.

Yılda 35 milyon Euro kazanacak

Barcelona'daki son sözleşmesinde vergiler düşüldüğünde 70 milyon Euro kazanan Lionel Messi, 5 yıllık yeni sözleşmede yılda 35 milyon Euro kazanacak.

Lionel Messi, Barcelona ile sözleşme uzatırken yaptığı %50'lik indirim sebebiyle artık en çok kazanan futbolcu olmayacak. PSG'nin Brezilyalı yıldızı Neymar, 36.8 milyon Euro'luk yıllık maaşıyla futbol dünyasının en çok kazanan ismi olacak. Messi'nin bireysel olarak ezeli rakibi Cristiano Ronaldo ise Juventus'tan yıllık 31 milyon Euro kazanıyor.

778 karşılaşmada 672 gole imza attı

Barcelona tarihinin en başarılı futbolcusu olarak değerlendirilen Messi, Katalan temsilcisinde 778 karşılaşmada 672 gole imza attı.