Barcelona’dan yüzyılın transfer hamlesi! Tarih belli oldu: Haaland için 150 milyon sterlin

İspanya La Liga ekiplerinden Barcelona, Manchester City’nin Norveçli golcüsü Erling Haaland’ı 2025 yılında 150 milyon sterlin (170 milyon euro) bonservis bedeli karşılığında transfer etmek istiyor.

Barcelona’dan yüzyılın transfer hamlesi! Tarih belli oldu: Haaland için 150 milyon sterlin

Avrupa’da transfer dönemi kapansa da kulüplerin gelecek yıllara ilişkin transfer planlamaları sürüyor. Bu kapsamda İspanyol devi Barcelona gözünü Manchester City’nin Norveçli golcüsü Erling Haaland’a dikti.

Barcelona’dan yüzyılın transfer hamlesi! Tarih belli oldu: Haaland için 150 milyon sterlin - Resim : 1

SÖZLEŞMESİNDEKİ MADDENİN DEVREYE GİRMESİNİ BEKLEYECEKLER

90 Min’in haberine göre Barcelona 2025 yılında 150 milyon sterline (170 milyon euro)  serbest kalır maddesi devreye girecek olan Norveçli golcüyü, bu bedeli ödeyerek kadrosuna katmak istiyor.

Öte yandan Real Madrid’in de futbolcunun sözleşmesindeki maddeden hareket ederek transferi bitirmek istediği ifade ediliyor.

Barcelona’dan yüzyılın transfer hamlesi! Tarih belli oldu: Haaland için 150 milyon sterlin - Resim : 2

HAALAND'IN KARİYERİ

Geçtiğimiz sezon Alman ekibi Borussia Dortmund’dan 65 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen Norveçli golcü geçen sezon çıktığı 53 maçta 52 gol attı, 9 asist yaptı.

Bu sezona da fırtına gibi bir giriş yapan 23 yaşındaki forvet, 6 maçta 6 gol attı, 1 asist yaptı. Golcü futbolcunun Transfermarkt'a göre güncel değeri 180 milyon euro olarak gösteriliyor. Yıldız futbolcu birinci sırayı Kylian Mbappe ile paylaşıyor.