Barış Telli'nin transferi açıklandı! Yeni takımına imzayı attı!

Ampute Süper Lig ekiplerinden Gebze Belediyesi Ampute Futbol Takımı, önemli bir transfere imza attı. Gebze Belediyesi, milli futbolcu Barış Telli ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Barış Telli'nin transferi açıklandı! Yeni takımına imzayı attı!

Gebze Belediyesi Ampute Futbol Takımı, milli futbolcu Barış Telli’yi kadrosuna kattı. Bu kapsamda Barış Telli için Gebze Belediyesi'nde imza töreni gerçekleştirildi.

“BARIŞ TELLİ'Yİ ARAMIZA KATMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ”

Törende konuşan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Barış Telli takıma katıldığı için mutluluk duyduğunu söyledi. Barış Telli ile birlikte takımın daha da güçleneceğini kaydeden Büyükgöz, "Ampute Süper Ligi'nde oynayan Gebze Belediyesi takımımız şuanda ligde güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Yeni bir kan tazelemesine ihtiyaç vardı. Bu anlamda da milli takım oyuncularımızdan Barış Telli'yi aramıza katmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Biraz önce sözleşmesini imzaladık. İnşallah sezon itibariyle mücadelesine Gebze Belediyesi Ampute Futbol Takımı ile devam edecek" dedi.

Barış Telli'nin transferi açıklandı! Yeni takımına imzayı attı! - Resim : 1

TELLİ: “BELEDİYEMİZE DE KUPA VE KUPALAR KAZANDIRMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve ekibine teşekkür eden Barış Telli ise, "Şampiyon bir ekibe geldim. Yıllarca ampute futbolunda şampiyonluklar yaşadım. Dünya, Avrupa ve lig şampiyonlukları yaşadım. Şimdi tekrardan Gebze'de bu şampiyonluğu yenileyerek belediyemize de kupa ve kupalar kazandırmak için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

BARIŞ TELLİ’NİN BAŞARILARI

2009 yılında tanıştığı spor adamı Hadi Neşet Türkmen'in desteğiyle 2012 yılında özel koşu protezine kavuştu. Daha bir yıl geçmeden 2013 Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda 100m koşu, yüksek atlama ve uzun atlamada üç altın madalya kazandı ve ülkesini milli atlet olarak temsil etmeye başladı.

2014 yılında, sanatçı Hülya Avşar'ın desteğiyle aldığı yeni proteziyle yüksek atlamada Avrupa ikincisi olarak gümüş madalya kazandı ve Türkiye rekoru kırdı.

Aynı yıl, Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı ile dördüncü kez Dünya üçüncülüğünü kazanan Barış, 2015 yılına gelindiğinde Türkiye’nin ilk bedensel engelli beden eğitimi öğretmeni oldu.

Barış Telli'nin transferi açıklandı! Yeni takımına imzayı attı! - Resim : 2

2015 yılında 32 golle, 2009 ve 2013’ün ardından bir kez daha Ampute Futbol Süper Ligi gol kralı oldu.

2016’da, tekerlekli sandalye tenisi’ne başladı ve çiftlerde Türkiye Şampiyonu oldu.

2017 yılında Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı ile 50.000 taraftarın önünde Avrupa şampiyonluğunu kazanma gururunu yaşadı. Aynı maçın ardından verdiği klasikleşmiş pozu ile yılın fotoğrafı ödülünü kazandı.

2018 yılında, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahibi adayı Türkiye’nin Spor Tanıtım Elçisi, 2019 yılında UEFA tarafından Equal Game Tanıtım Elçisi, 2020 yılında ise Össur Marka Elçisi olarak seçildi.