Barış Yarkadaş açıkladı: İmamoğlu istedi; Swissotel'e karşı çıkan iki meclis üyesine soruşturma açıldı!

tv100'de Gürkan Hacır’ın sunduğu Taksim Meydanı’nda konuşan tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında tartışma yaratacak iddia gündeme getirdi.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, gazeteciler Hacı Yakışıklı, Şaban Sevinç ve Fuat Uğur; Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına katıldı.

Gündemin sıcak başlıklarının değerlendirildiği programda Barış Yarkadaş önemli bir kulis bilgisi paylaştı.

Yarkadaş, İstanbul Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun talebiyle CHP'den iki kişinin ihraç edildiğini söyledi:

"İmamoğlu’nun Abant toplantısında ‘Bu benim için onur meselesidir, bu iki arkadaşı ihraç edeceksiniz’ sözleri ne yazık ki karşılık buldu. Mehmet Ali Tüy ve Özgür Öz adlı CHP’li iki Meclis Üyesi hakkında ihraç istemiyle soruşturma başlatıldığını öğrendim."

Barış Yarkadaş daha önce İBB Başkanı İmamoğlu'nun Swissotel arazisinin satışına karşı çıkan CHP'li iki meclis üyesinin ihraç edilmesini istediğini açıklamıştı. “Dün CHP’li belediye meclis üyeleri Abant’ta bu meseleleri tartıştılar. Ekrem Bey önümüzdeki günlerde iki meclis üyesinin disipline verilmesi ve ihraç edilmesini istiyor. Bunlar Mehmet Ali Tüysüz ve Özgür Öz. İmamoğlu ‘Bu iki arkadaşın dosyası neden hala açılmadı bu benim onur meselemdir’ diyor. Beni Yaklaşık 7-8 meclis üyesi aradı ‘İBB, Beşiktaş Vişnezade Mahallesi’nde 63 bin metrekare üzerine kurulu olan Swissotel’in mülkiyetini satmak istiyor’ dediler” diye konuşmuştu.