Barış Yarkadaş, İmamoğlu'na meydan okudu: Açıklamazsa o ismi ben açıklayacağım!

Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na gönderdiği "Aday değilsen İstanbul'a bir aday hazırlayacağım" mesajını tv100 ekranlarından duyurdu. İmamoğlu'nun yaptığı basın toplantısında Kılıçdaroğlu ile aralarında böyle bir mesajlaşma geçmediğini belirtmesi üzerine Yarkadaş "Sana hangi genel başkan yardımcısı gelip Kılıçdaroğlu’nun mesajını getirdi. Ekrem İmamoğlu açıklamazsa ismini ben açıklayacağım" dedi.

tv100'ün gündemi belirleyen programı Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda gazeteci Barış YarkadaşCHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yazdığı mesajı "Kılıçdaroğlu, partinin sürekli değişim tartışmalarıyla meşgul edilmesinden duyduğu rahatsızlığı İmamoğlu'na bir mesajla iletti. Kılıçdaroğlu, "Kararını ver, belediye başkanı adayı mısın değil misin? Bu tartışmalar partiyi yoruyor. Aday değilsen İstanbul'a bir aday hazırlayacağım. İstanbul'u bu tartışmalara harcatmam" sözleriyle açıklamıştı.

İMAMOĞLU: MESAJLAŞMAMIZ OLMADI
Yarkadaş'ın açıklaması üzerine İmamoğlu, yaptığı basın toplantısında "Genel başkanımızdan böyle bir tekil kiple hiçbir zaman bir mesajlaşmamız olmadı. Çok saygı ve sevgi çerçevesinde mesajlaşmalarımız oldu. Bu bağlamda böyle bir mesajlaşmamız yoktur. Kaynağımızın güvenilirliği ve doğruluğunu nasıl test ettiniz bilmiyorum ama böyle bir mesajlaşmanın olmadığının altını çizeyim." dedi.

"EKREM İMAMOĞLU AÇIKLAMAZSA İSMİNİ BEN AÇIKLAYACAĞIM"
İmamoğlu'nun CHP lideri Kılıçdaroğlu ile arasında mesajlaşma olmadığını söylemesi üzerine Yarkadaş, Akşam Raporu programında "Elini vicdanına koysun cevap versin, öyle gazetecilerin önünde ‘Bana böyle bir mesaj gelmedi’ demesin. Sana hangi genel başkan yardımcısı gelip Kılıçdaroğlu’nun mesajını getirdi. Ekrem İmamoğlu açıklamazsa ismini ben açıklayacağım." dedi.

"PARTİYİ TARTIŞMAYA AÇARSA EKREM İMAMOĞLU SEÇİMİ KAZANAMAZ"
"İmamoğlu'na İstanbul'da delege desteği yüzde 20. Bütün gazeteci arkadaşlarımız duysunlar, burada belgesiyle açıklıyoruz, yalan yazmasınlar." diyen Yarkadaş, "Hala çıkıyor partiyi tartışmaya açıyor. Partiyi tartışmaya açarsa Ekrem İmamoğlu seçimi kazanamaz. CHP tabanı yoruldu. Çankaya’yı kazanamamışsın, Ankara’da Çankaya’yı kazanamadığında delege bazında söylüyorum, Ankara’da zaten kazanamıyorsun." şeklinde konuştu.